Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie personen rijden zonder rijbewijs

Toegevoegd: 20-11-2015, 16.25 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - De politie heeft donderdag bij een grote controle maar liefst drie personen van de weg geplukt die zonder rijbewijs aan het verkeer deelnamen. Er werd bovendien beslag gelegd op 12 voertuigen.


De controle vond 's middags en 's avonds plaats en was een initiatief van de politie en de Belastingdienst. De controle vond plaats op het Tunnelplein van de Westerscheldetunnel en in het havengebied. Bij de controle werd gebruik gemaakt van een scanauto met een ANPR-camera. Hierdoor werden bijna 4.000 passerende voertuigen vergeleken met een bestand in een computersysteem. Dit leverde bijna veertig treffers op.

Agenten constateerden onder andere dat drie bestuurders zonder rijbewijs reden. Eén van hen was een 18-jarige man. "Het asociale rijgedrag van de man viel op en bij een controle bleek hij een bekende van de politie te zijn. Hij had geen rijbewijs en kreeg een bekeuring", zo zegt de politie.

Verder bleken twee voertuigen niet tijdig APK-gekeurd en hadden werden twee defecte lampen ontdekt. De politie trof ook een man die nog ruim 7.000 euro moest betalen. Hij werd aangehouden en naar het Politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar is hij ingesloten. Verder bleek bij twee auto's dat de achterbanden niet goed waren.

De politie zette ook twee auto's aan de kant waarvan de eigenaar door de politie werd gezocht. Zij zaten echter niet in de bewuste voertuigen. "Die rekening wordt dus later geïnd", aldus een politiewoordvoerder.

De controleurs van de Belastingdienst namen twaalf auto in beslag. Vijf auto's werden daadwerkelijk door een bergingsbedrijf afgevoerd. Ter plaatse werd ook nog eens een bedrag van 5.500 euro geïnd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (21-11-2015 om 10:43)
Prima actie en een perfecte locatie. Ook nog iemand verdekt opstellen om de voorbijrijdende niet handsfree bellers te betrappen en dan is de controle volmaakt. Moet men veel meer doen.
jaguar (21-11-2015 om 09:57)
dat is goed nu al twee keer in een week laat ze dit ook eens in Zeeuws-Vlaanderen doen ik denk dat er dan ook veel tegen de lamp zullen lopen
Gert (20-11-2015 om 23:08)
Periodieke controles op deze plaats is zeker aan te bevelen.
Cookie-instellingen beheren