Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later enkele buien. Vrijdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gevangenisstraf geëist voor bedreigingen

Toegevoegd: 30-11-2015, 21.10 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 58-jarige J. V. uit het Brabantse Rijen, die van januari 2012 tot eind augustus 2013 per mail, brief of telefonisch de voormalige burgemeester van Vlissingen René Roep een J. Verhees Rijen een 'Vieze, vuile Joodse trekhond uit Vlissingen' noemde, tweehonderdduizend euro uitloofde om minister Plassterk, 'dit varken dat deel uitmaakt van het laatste kabinet Balkenende kapot te maken', is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk, een contactverbod en opname in een psychiatrische inrichting geëist.

Behalve Roep en Plassterk werd via Gaysite.nl districtschef Siderius van het politiedistrict Oosterhout opgeroepen om Siderius voor 1 juni 2011 dood te schieten. Verder stalkte hij de echtgenote van een oud burgemeester in (eveneens) Rijen en bedreigde hij een reclasseringsmedewerker.

Tijdens de behandeling van de zaal beriep V. zich op zijn zwijgrecht en weigerde hij aan wat dan ook mee te werken. ,,Ik ben lomp geweest en moet gewoon worden afgestraft'', legde hij de rechtbank uit. De uitspraak is op 14 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750