Weerbericht:
Zonnig en droog, maar ook sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dode griend aangespoeld op Nollestrand

Toegevoegd: 02-12-2015, 11.57 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Op het Nollestrand bij Vlissingen is vanmorgen een dode griend van ongveer vijf meter lang aangespoeld.

De griend zou vermoedelijk bij een groep gehoord hebben die begin november voor de Franse kust in de problemen kwam. Er spoelden toen meerdere grienden aan bij Calais. De kans bestaat dat het vanmorgen aangespoelde mannetje een overlevende was van die groep.

De dode griend wordt later vandaag van het strand gehaald en wordt dan vervolgens vervoerd naar de Faculteit Dierengeneeskunde in Utrecht. Daar zal onder meer onderzocht worden hoe de griend is dood gegaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (3-12-2015 om 06:54)
Tja, de natuur gaat zijn eigen gang...... Het schijnt dat dezelfde dag, dus een aantal uur later, voor de Boulevard van Vlissingen, dus enkele tientallen meters van de aangespoelde Griend vandaan, een bultrug (wal) vis is waargenomen..... Maar daarover kan ik niks terugvinden in de media.....
kees (2-12-2015 om 16:52)
Ja die hebben ze met spanbanden opgetild en zwaar gewond weer in zee gedumpt in Frankrijk. Hij leefde toen nog maar vanbinnen was alles beschadigd. Als die aanspoelt gewoon laten liggen is toch niets meer aan te verhelpen en je maakt meer kapot dan goed.