Aanhoudingen in groot onderzoek inbraken

Toegevoegd: 10-12-2015, 01.00 uur

Door: Rolf de Feijter

OOST-SOUBURG - Op meerdere plekken in Oost-Souburg en Vlissingen zijn vanavond huiszoekingen gedaan in verband met een groot onderzoek naar de vele inbraken die afgelopen tijd plaatsvonden in vooral de gemeenten Vlissingen en Middelburg. Drie mannen werden in Oost-Souburg opgepakt.

De politie is onder leiding van een officier van justitie al enkele maanden met het onderzoek naar de inbraken. Tijdens het onderzoek werd alle informatie van de woninginbraken bij elkaar gebracht en nader onderzocht. Naast diverse sporen werd ook de informatie, die getuigen aan de politie hadden gemeld, in het onderzoek betrokken. In de loop van de tijd ontstond het vermoeden en later sterke verdenkingen richting een flinke familie, die in de gemeente Vlissingen woont.

Aanhoudingen
Het onderzoek leidde woensdagavond tot de aanhouding van een 39-jarige man uit Oost-Souburg die als hoofdverdachte wordt gezien. Verder werden een 37-jarige inwoner, eveneens uit Oost-Souburg en een 50-jarige man (woonplaats nog onbekend) aangehouden. De mannen werden om 19.20 uur in een grijs/zwarte Mercedes-Benz aangetroffen. Na de aanhouding zijn zij voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Huiszoekingen
Nadat de mannen in het cellencomplex waren ingesloten, zijn agenten onmiddellijk gestart met doorzoekingen in vijf woningen in Oost-Souburg en Vlissingen. Dit zijn plaatsen waar de mannen regelmatig kwamen. De politie is vooral op zoek naar bewijsmateriaal en mogelijk buit van eerdere woninginbraken. Er werden onder andere huiszoekingen gedaan in de Dokter Ottestraat en in de Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen.

Slachtoffers
De politie vermoedt dat bijna dagelijks de inbraken doorgaans nauwkeurig werden voorbereid. Zo werden potentiële woningen vooraf bestudeerd, evenals de onmiddellijke omgeving. Hierbij ging de voorkeur vaak uit naar duurdere woningen. De dieven waren op zoek naar geld en andere waardevolle spullen, zoals sieraden.

De drie mannen reden op de Kromwegesingel in een grijs/zwarte auto van het Mercedes-Benz, type A170. Deze personenauto is voor verder onderzoek door een bergingsbedrijf weg getakeld. De politie vermoedt dat dit voertuig ook bij andere inbraken is gebruikt. De politie is nog steeds op zoek naar meer informatie over de inbraken. Mensen die mogelijk meer weten kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Anoniem kan dit via 0800-7000.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P. (10-12-2015 om 17:12)
Zit mijn witte laptop misschien bij de buit?
TAB (10-12-2015 om 16:12)
Worden de inbraken uit Terneuzen ook mee genomen in dit onderzoek?
Cor (10-12-2015 om 14:03)
Mooie zaak, complimenten. De Middelburgse (vrijlating) Rechtbank, zal de daders wel weer vrijspreken.
Jan (10-12-2015 om 06:34)
Goed bezig politie Zeeland. Een inbraak heeft grote gevolgen voor de slachtoffers. Gevoel van onveiligheid en onmacht. Goed dat deze potentiële daders zijn opgepakt.