Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis verlenging tbs voor man uit Sint Philipsland

Toegevoegd: 10-12-2015, 19.53 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag de rechtbank verzocht de tbs, die de 31-jarige J. K. uit St. Philipsland in 2003 werd opgelegd met een jaar te verlengen.


K. kreeg destijds - naast een celstraf van vier jaar - tbs met dwangverpleging opgelegd voor verkrachting en doodslag van de toen 80-jarige mevrouw J. Serné-Dooms. De vrouw (zijn achterbuurvrouw) werd in december 2002 in haar woning in Sint Philipsland op gruwelijke wijze om het leven gebracht.

Zo had hij het slachtoffer, die tijdens haar slaap werd overvallen, vreselijk toegetakeld, een kussen op haar gezicht gedrukt en haar keel dichtgeknepen. Ook bleek ze seksueel te zijn misbruikt. Een grootscheeps DNA onderzoek onder de mannen van St. Philipsland leidde uiteindelijk tot zijn aanhouding.

K. woont inmiddels buiten de kliniek, is gehuwd en heeft een fulltime baan. Volgens de gedragsdeskundigen van de tbs-kliniek gaat het prima met Van K., maar moet hij naar buiten toe 'opener' zijn over zijn verleden. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (11-12-2015 om 07:07)
Het heeft in zo'n dorp veel los gemaakt om op zeer brute manier de vrouw op hoge leeftijd op brute manier te misbruiken en vervolgens te vermoorden vind ik de straf vele malen te weinig hoe die vrouw aan der einde van der leven is gekomen door zon jongen.
Cookie-instellingen beheren