Weerbericht:
Vandaag op de meeste plaatsen droog, morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 101 km

EOD brengt illegaal vuurwerk tot ontploffing

Toegevoegd: 14-12-2015, 14.14 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 19-jarige man uit Middelburg werd maandagnacht rond 00.45 uur aangehouden na het aantreffen van illegaal vuurwerk in een garage bij een woning. De EOD heeft het vuurwerk vanmorgen tot ontploffing gebracht in Ritthem.


Agenten stelden een onderzoek in nadat er informatie was binnengekomen over mogelijk bezit van (illegaal) vuurwerk. De man overhandigde desgevraagd  dozen en plastic tassen met illegaal vuurwerk. Het ging in totaal om circa 40 kilo. Al het vuurwerk werd in beslag genomen. De Middelburger werd aangehouden.

De politie heeft de hulp ingeroepen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voor een nader onderzoek van het vuurwerk. Een deel van het vuurwerk werd vanmorgen op het strand bij Ritthem tot ontploffing gebracht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (15-12-2015 om 07:10)
Weinig verstand om 40 kg vuurwerk illegaal aan te kopen wat toch een groot bedrag is en onverantwoord dit op te slaan in een schuurtje gelukkig is de man aangehouden en vuurwerk is op strand tot ontploffing gebracht daar gaan je euro de lucht in
Peter (14-12-2015 om 19:56)
Heftig hoor! het zal maarvin je oog terechtkomen. Beter een put in het strand, dan een gat in je hand!
Marco (14-12-2015 om 15:15)
Goed werk, maar toch een irritatiefactortje... waarom precies op een invalidenparkeerplaats parkeren??
Cookie-instellingen beheren