Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak voor misbruik jonge meisjes

Toegevoegd: 15-12-2015, 21.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 49-jarige F. R. uit Krabbendijke, die ervan werd verdacht drie zeer jonge zusjes seksueel te hebben misbruikt, daarvan vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had achttien maanden cel plus zes maanden voorwaardelijk plus het betalen van 4.564 euro schadevergoeding geëist.


Het seksueel misbruik zou hebben plaats gehad tussen 2008 en 2011. De meisjes waren toen vier, vier en zes jaar. De verdachte zou de meisjes ontuchtig hebben betast wanneer ze zowel thuis als in zijn huis in bed waren. Volgens R. had hij de meisjes slechts over de ogen geaaid, zodat ze lekker konden slapen.

De rechtbank is van oordeel dat R. moet worden vrijgesproken, omdat het bewijs allen maar bestaat uit de verklaringen van de meisjes, waarvan bij één van hen er te weinig bewijs is en bij de twee andere zusjes er vraagtekens geplaatst kunnen worden bij de betrouwbaarheid van hun verklaringen.

Zie ook:
- Celstraf geëist voor misbruik meisjes (30-11-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rita (5-1-2016 om 21:22)
Het recht heeft gezegevierd??? Drie jonge kinderen verzinnen zoiets niet. Te ziek voor woorden om zo iemand vrij te spreken!
a.p (17-12-2015 om 10:52)
tenzij er toch een deel van waarheid in de verklaringen van de meisje zit en hij wel fout zat, dan heeft het recht totaal niet gezegevierd!!
Krabbendieker (16-12-2015 om 21:11)
Helemaal gelijk m.s.
m.s (16-12-2015 om 17:02)
Wat fijn voor de verdachte. Ik hoop dat hij nu eindelijk rust krijgt. Leugens komen altijd uit!!!! Er zou nu een rechtszaak moeten komen tegen de aanklager wegens valse beschuldigingen. Want hij heeft altijd geroepen ik ga je kapot maken omdat hij het ergens niet mee eens was. Maar helaas voor hem heeft het recht gezegevierd.
Cookie-instellingen beheren