Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw aangehouden voor wietteelt in Axel

Toegevoegd: 17-12-2015, 13.32 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - Een 51-jarige vrouw uit Axel is woensdag in haar woning aangehouden nadat daar een hennepkwekerij was aangetroffen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Naar aanleiding van een tip over een sterke henneplucht in de Noordstraat zijn agenten op onderzoek uitgegaan. Al snel werd duidelijk vanaf welk pand de stank afkomstig was. Met een machtiging binnentreden werd vervolgens een kijkje genomen in de woning.

Op de eerste verdieping bleken twee kweektenten ingericht voor hennepkweek. In één van de tenten stonden 16 hennepplanten. Ook stond hier een bak met verse henneptoppen. De tweede tent bleek leeg te zijn. In de badkamer werden wel nog 41 lege bloempotten gevonden die vermoedelijk in de lege tent hebben gestaan. Alle planten en de kweekspullen zijn geruimd en vernietigd.

Er blijkt geen sprake te zijn van diefstal van stroom. De vrouw is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen. Daarna mocht zij weer naar huis. De zaak zal worden voorgelegd aan de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Argus (18-12-2015 om 18:41)
Terneuzenaar, je hebt vast geen wietkweker naast je wonen of een kind dat aan de drugs is... , met wiet begonnen. Kon geen kwaad en zo. De aanpak moet ergens beginnen en dat is aan de basis, dus de thuiskwekers. want die houden de verkoop en handel in mede stand. Voor eigen gebruik zeggen ze dan. Ze bedoelen voor de eigen portemonnee.
Terneuzenaar (17-12-2015 om 14:11)
Wat voor misdaad heeft de vrouw begaan? De lampjes die in de kerstboom hangen zijn een groter risico op brandgevaar. De aanpak naar thuis kwekers is groter dan de aanpak van echte criminelen, die worden door Fred Teeven zelfs betaald van ons belastinggeld. De verhoudingen liggen zo uit één dat men reguliere wietteelt moet legaliseren, de burger een extraatje, geen criminaliteit en de politie kan zich bezig houden met serieuze dreiging jegens de burger. Zo lang het kweken van wiet loont, zal de burger blijven kweken, en de staat vangt hier niets van. Legaliseren is de beste optie als je de kweker belasting over de wiet laat betalen.
Cookie-instellingen beheren