Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Duo met 250 blikken babypoeder in auto

Toegevoegd: 20-12-2015, 19.31 uur
Door: Rolf de Feijter

BORSSELE - Zaterdagavond zijn op het tolplein van de Westerscheldetunnelweg een man en een vrouw aangehouden omdat hun auto helemaal vol zat met blikken babypoeder.


De auto reed rond 20.00 uur door de Westerscheldetunnel in de richting van Zuid-Beveland. Agenten zagen dat de auto zwaar beladen was en dat twee zijramen waren dichtgemaakt. Toen ze de auto passeerden, zagen ze dat er een man en een vrouw in de auto zaten, die vervolgens opvallend rustig gingen rijden. Op het tolplein werden de auto en de bestuurder gecontroleerd. In de auto lagen ongeveer 250 pakken babypoeder. Het duo vertelde dat ze deze hadden gekocht, maar nauwelijks kassabonnetjes hadden. Verder bleek dat de man door de politie eerder verdacht werd van meerdere diefstallen van babypoeders.

Hierop werd het tweetal aangehouden. Het gaat om een 54-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit Roosendaal. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze werden ingesloten. De personenauto werd in beslag genomen en voor verder onderzoek door een bergingsbedrijf weggetakeld. Vandaag kreeg het duo horen dat ze voorlopig vast blijven zitten.

Hoewel het duo niet aannemelijk kan maken dat ze de grote hoeveelheid babypoeder hebben gekocht, is het voor de politie niet duidelijk waar de voeding vandaan komt. De man is recent op verdenking van eenzelfde soort feit in Hulst aangehouden. Tijdens dat politieonderzoek kwam naar voren dat hij in een winkel enkele blikken betaalde en meer babypoeder met behulp van geprepareerde tassen meenam. Wellicht is deze handelwijze voor winkeliers herkenbaar. De politie vraagt mensen die meer weten contact op te nemen via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
loekloek (25-12-2015 om 13:58)
Hard aanpakken dit soort praktijken. Wij krijgen geregeld nee te horen als we babypoeder willen kopen voor onze kleine meid. Gelukkig verkoopt nederlands grootste babymelkpoeder fabrikant hun producten via hun eigen internetshop. Werkt perfect en we zitten niet meer zonder. Natuurlijk zijn er buitelandse babymelkpoeder fabrikanten alleen zodra er chinees op staat wantrouwen de chinezen het product. Beste Albert waarom mag er niet gezegd worden dat voornamelijk chinezen hier de poeder komen plunderen. Het is namelijk een feit. Kijk maar naar verschillende tv uitzendingen van het afgelopen jaar.
harry (22-12-2015 om 12:34)
Tsja. Vraagt iemand zich eigenlijk wel af waarom die Aziaten toch al onze babyvoeding plunderen? Hier kost een pak A-merk babyvoeding een euro of 13. In een land als China kost datzelfde pak zeker zo'n 60 euro! Een B-merk wil je niet, want nadat honderdduizenden kinderen ziek werden van melaminevergiftiging durft geen enkele Chinees nog een B-merk te kopen. Geen merk staat beter aangeschreven als Nutrilon. En die kun je gewoon hier, in Nederland kopen voor een prikje. In plaats van maximaal 1 of 2 pakken te verkopen per klant, is dit gewoon het moment waarop Nutricia (leverancier Nutrilon) op zou moeten inspelen. Ondernemerschap heet dat. Meer produceren. Beter leveren. Waarom geen fabriek in China openen?
Albert (21-12-2015 om 18:51)
@idioot babypoeder Er zijn ook genoeg Aziatische mensen in Nederland die melkpoeder voor eigen gebruik nodig hebben. Er zijn ook Bulgaren, Roemenen EN Nederlanders die hier flink aan verdienen.
babypoeder (20-12-2015 om 19:45)
En maar zeggen in de winkels nee iedereen krijgt er maar max 2 per keer mee...maar komen vervolgens verdeeld over heel de dag in meerdere winkels om baby voeding...hoevaak we niet onze hand op een lege plek hebben gelegd ik snap niet dat ze ze nog verkopen aan Aziatische mensen....en dan zeggen de casiere s nog dez mensen wonen hier in dorp die vetrouw ik wel...waaaaardeloos om als nederlander bijna niet aan voeding te komen...
Cookie-instellingen beheren