Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drietal verdacht van inbraak in loods

Toegevoegd: 21-12-2015, 09.55 uur
Door: Rolf de Feijter

WESTDORPE - Zondagmiddag zijn op de Graaf Jansdijk in Westdorpe drie jongens aangehouden omdat zij ervan verdacht worden een inbraak te hebben gepleegd in een loods aan de Sint Anthoniekade in Westdorpe.


Rond 14.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er drie personen een leegstaande loods aan de Sint Anthoniekade waren binnengedrongen. Agenten waren heel snel ter plaatse en zijn in gesprek gegaan met de melder. Hij gaf een signalement door van de drie jongens en de agenten zijn op zoek gegaan naar de drie vermoedelijke daders.

Om ongeveer 15.10 uur zagen de agenten een drietal jongemannen lopen op de Graaf Jansdijk in Westdorpe. Deze jongens voldeden aan het signalement. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen. Het bleken twee jongens van 14 jaar te zijn, één daarvan is afkomstig uit Assenede (B), de ander is afkomstig uit Sas van Gent. De derde verdachte is een man van 21 jaar, eveneens afkomstig uit Sas van Gent.

Alle drie de verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Voor wat betreft de minderjarige jongens is contact opgenomen met hun ouders. In overleg met hen houden beide jongens zich beschikbaar voor verder onderzoek. Bij de drie verdachten is o.a. wat klein gereedschap aangetroffen dat mogelijk bij de inbraak was buitgemaakt. Dit is in beslag genomen.

Bij de 21-jarige man uit Sas van Gent werd ook nog een kleine hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen en vernietigd. Hiervoor krijgt hij een proces-verbaal. Ook hij moet zich beschikbaar houden voor een eventueel verder onderzoek.

Omdat er nog geen aangifte is gedaan door de eigenaar van de loods aan de Sint Anthoniekade in Westdorpe, is nog niet bekend hoe de zaak justitieel afgewikkeld gaat worden. Er wordt sowieso proces-verbaal tegen de drie verdachten opgemaakt, maar of een en ander met een bekeuring of een andersoortige straf wordt afgedaan, daarover moet nog overleg gepleegd worden met de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren