Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Dodelijke kattenziekte in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 21-12-2015, 10.25 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - In de omgeving van Terneuzen en Hulst zijn meerdere gevallen zijn geconstateerd van de kattenziekte Parvo. Het betreft zowel jonge kittens als oudere katten. Dat meldt de dierenpolitie.


Parvo is een gevaarlijke virusinfectie welke veelal dodelijk is voor jonge dieren. Het is een ernstige en zeer besmettelijke ziekte en die komt ondanks vaccinatie nog steeds voor. In de aangetroffen variant wordt het spijsverteringsstelsel van het dier aangetast. Bij honden komt deze ziekte ook voor, maar dit betreft een andere variant.

De symptomen van deze kattenziekte zijn braken, (bloederige) diarree, buikpijn, sloomheid en shock, waarna het dier binnen 2 tot 4 dagen overlijdt. Mensen die denken dat hun kat deze ziekte mogelijk heeft opgelopen worden geadviseerd zo snel mogelijk contact op te nemen hun dierenarts.

Andere varianten van Parvo zijn te herkennen aan: Kittens die gaan slapen en sterven of plotseling dood neervallen (acuut geval); Kittens die beginnen te trillen en beven, langzaam omvallen, niet meer kunnen eten en drinken, slechte vacht door uitdroging en vervolgens binnen 8 dagen sterven (neurologische vorm).

Mensen kunnen voor meer informatie over Parvo terecht op de website www.dierendokters.com/katten/ziekten/panleucopenie-kattenziekte


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pol (21-12-2015 om 11:07)
Parvo is ook dodelijk voor honden
Cookie-instellingen beheren