Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechter veroordeelt vrouw wegens verduistering

Toegevoegd: 21-12-2015, 18.50 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de voormalige medewerkster van een tandartsenpraktijk in St. Jansteen, de 36-jarige R. L. uit de gemeente Hulst een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een taakstraf van tachtig uur opgelegd. Tegen L. was een voorwaardelijke taakstraf van 240 uur geëist.


De rechtbank acht bewezen dat L. in de periode van 2003 tot en met januari 2008 voor een bedrag van 10.350 euro van haar werkgever heeft verduisterd. Volgens het Openbaar Ministerie en haar werkgever zou dat bijna 60.000 geweest moeten zijn. Haar ex-werkgever gaat dat geld via een civiele procedure terugvorderen.

Als overwegingen om L. zwaarder te straffen dan de eis noemt de rechtbank onder meer haar berekenende houding, de kans op herhaling, haar weigering om te verklaren over het hoe en waarom en het feit dat ze inmiddels bij een accountantskantoor werkt.

De verduistering kwam boven water toen de accountant van de praktijk het kasboek controleerde en er 'vreemde dingen' zag. Dat L. zichzelf ook een salarisverhoging had gegeven en zichzelf extra betaalde achtte de rechtbank niet bewezen.

Zie ook:
Eis voorwaardelijke taakstraf voor verduistering (07-12-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mevrouwx (22-12-2015 om 11:29)
gelijk oppakken die hap straks dan gaat ze nog als tandarts asistente werken en dan ja dan zijn de suikerbieten helemaal gaar zeker nee mij niet gezien
Cookie-instellingen beheren