Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 186 km

Weinig overtreders bij alcoholcontroles Goes

Toegevoegd: 24-12-2015, 11.18 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in Goes alcoholcontroles gehouden.


Tussen 15.30 en 18.00 uur werden 40 blaastesten afgenomen bij evenzoveel bestuurders. Een beginnend bestuurder van 24 jaar uit Kruiningen had iets teveel gedronken. Hij krijgt een schikkingsvoorstel thuisgestuurd. Ook werd een bromfietser bekeurd omdat hij een te gladde achterband had. 

Van 19.30 uur tot 22.30 uur werd gecontroleerd op het Tiendenplein en de Patijnweg in Goes. In totaal werden hier 188 blaastesten van bestuurders afgenomen. Op het Tiendenplein werden geen overtredingen geconstateerd, maar op de Patijnweg werd een 55-jarige Goese automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij had ongeveer twee keer teveel gedronken en ook hij krijgt een schikkingsvoorstel thuisgestuurd.

Agenten zagen rond 19.45 uur een personenauto rijden over de N289 tussen Kruiningen en Rilland. De auto voerde geen enkele verlichting en reed slingerend over de weg. Ook reed de auto diverse keren op de verkeerde weghelft en hinderde daarmee ernstig het overige verkeer. Tegenliggers seinden naar de automobilist. De agenten zijn voor de auto gaan rijden en hebben de bestuurder tot stoppen gedwongen, omdat hij ook niet op het door de agenten gegeven stopteken reageerde. 

In de auto bleek een ouder echtpaar uit Rilland te zitten. Omdat de agenten twijfelden over de rijvaardigheid van de 79-jarige man, is zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt contact gelegd met het CBR en zij gaan beoordelen of de man nog wel geschikt is om in een auto te rijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-12-2015 om 07:31)
Zouden toch de meeste mensen der verstand gaan gebruiken wat de alcohol controle betreft op enkele uitzonderingen na, het is toch een behoorlijke uitgebreide controle geweest, wat heeft de persoon uit Rilland veel geluk gehad dat die op die manier door politie tot stilstand is gebracht wegens vele overtredingen die gebeurden.
Zeeuw (24-12-2015 om 13:12)
Er wordt contact gelegd met het CBR en zij gaan beoordelen of de man nog wel geschikt is om in een auto te rijden. Het zou ook heel verstandig zijn indien deze man familie heeft om hun er ook bij te betrekken. Als die man familie heeft dan hebben zij m.b.t. zijn eigen veiligheid toch gefaald.....
Cookie-instellingen beheren