Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 75 km

170 Kilo illegaal vuurwerk in woning Bruinisse

Toegevoegd: 26-12-2015, 13.49 uur
Dit vuurwerk lag in een woning in Bruinisse.
Dit vuurwerk lag in een woning in Bruinisse.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - In een woning aan de Boekweitstraat in Bruinisse is donderdagmiddag een flinke partij van zo'n 170 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat meldt de politie.


Die kwam het vuurwerk onder andere op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Rond 16.00 uur troffen agenten in de garage enkele dozen met illegaal vuurwerk aan. Het vuurwerk bleek afkomstig te zijn uit België.

De bewoner vertelde dat hij het vuurwerk diezelfde dag had gekocht. De illegale partij werd in beslag genomen. Het bleek uiteindelijk te gaan om 170 kilogram. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hij zal zich later op het politiebureau melden om een verklaring af te leggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hermans (30-12-2015 om 19:47)
laat deze mensen genieten een keer per jaar moeilijk doen niet zo moeilijk met visserri8jdagen mag het wel een klein beetje vuurwerk en nu zou dat mooie ilegaalvuur werk uurwerk niet mogen prachtig geniet er van de plek zoooooooooo ooo moeilijk te doen allemaal een fijn uit wens en een gelukkig 2016 hopelijk zonder al teveel veel zorgen daar heb je niks aan maak er wat moois van
Feestelijk ? (30-12-2015 om 15:47)
Het mag voor iedereen duidelijk zijn dat wie een dergelijke hoeveelheid in huis(willen) hebben ,gevaarlijke idioten zijn die groot onheil en veel overlast kunnen aanrichten. Geen prettige gedachten dat zulke figuren gewoon in de woonwijken los lopen en hun gang kunnen gaan.
Sjako (29-12-2015 om 22:57)
Weet je hoeveel slachtoffers er ieder weekend op de sportvelden vallen....?
Edwin (28-12-2015 om 19:00)
@Terneuzenaar, daarom een reden temeer vuurwerk te verbieden aangezien dit ook word afgestoken door alco's en junks. Laat het dan maar over aan professionals.
Terneuzenaar (28-12-2015 om 10:32)
@Alexia, afgelopen nacht in Drachten was er wederom een gas explosie in een flatgebouw, dit is blijkbaar een trend aan het worden en de zoveelste dit jaar, beweert u dat vuurwerk meer schade oplevert dan mensen die, dan wel onbewust, hun woning opblazen? De gewonden door vuurwerk komt grotendeels door het niet vakkundig afsteken daarvan, bijv. onder invloed van alcohol of drugs.
Alexia (28-12-2015 om 02:29)
Verbieden die troep. Mensen schijnen maar niƩt te begrijpen hoeveel een vuurwerkslachtoffer kost. Ambulance, ziekenhuisopname, in veel gevallen een aantal operaties, revalidatie en als het een beetje tegenzit levenslang (gedeeltelijk) invalide, dus niet (volledig) kunnen werken met als gevolg een (gedeeltelijke) uitkering. En dat voor een kwartier lol en levenslange ellende waar wij allemaal levenslang aan meebetalen.
Cookie-instellingen beheren