Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

Politieagent in vrije tijd mishandeld

Toegevoegd: 27-12-2015, 17.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT JANSTEEN - Zaterdagavond is een agent op de Badhuisweg in Sint Jansteen door enkele jongeren geschopt en geslagen. Het incident deed zich rond 23.30 uur voor.


De politieman, die niet in dienst was en in burger kleding liep, zag dat een groep jongeren op de voetbaltribune zat en vermoedelijk met glas gooide. Toen andere agenten op de tribune een onderzoek instelden, waren de jongeren gevlogen en troffen ze flessen bier aan, waarvan een deel kapot was.

De agent kwam even later enkele jongeren op straat tegen. Hij legitimeerde zich als politieman en vroeg hen naar hun identiteit. Ze voldeden hier niet aan, waarna ze vertrokken. Even later stond de politieman met een jongen te praten, toen enkele jongens kwamen aanlopen. Ze sloegen en schopten de agent enkele keren, waarna ze vluchtten. Het slachtoffer liep diverse verwondingen op.

De agent is zondag door een GGD-arts onderzocht en deed aangifte van mishandeling. Agenten troffen na de mishandeling bij het voetbalveld enkele fietsen aan, vermoedelijk van de jongeren. De politie heeft deze mee naar het politiebureau genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bumper: (28-12-2015 om 17:26)
dat zootje in Den Haag, die zogenaamde hoge omes van justitie die moesten zelf eens een week meelopen met de agent op straat, ze weten niet half wat voor tuig er vandaag de dag rondhangt. beterschap voor de agent.
Jan (28-12-2015 om 12:31)
Tuig is het, totaal geen respect meer voor gezag. Dit soort lafbekken zonder pardon met de lange lat afrossen tot ze bont en blauw zijn. Ben benieuwd wat voor ouders dit uitschot heeft. Graag als een meerderjarige bestraffen en naar een heropvoedingskamp sturen. Ik wens de agent in kwestie beterschap en een volledig herstel.
Marja (28-12-2015 om 09:11)
Een verpleger of arts blijven dat toch ook in hun vrije tijd? Ik vind het moedig van die man die, zonder het misschien nog een beetje respect afdwingende uniform, probeert te helpen.
Ronny (28-12-2015 om 08:49)
Politieman of niet, mag niet uitmaken, elke mishandeling moet je keihard aanpakken !
alfons (28-12-2015 om 07:09)
Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Succes agent. Mijn steun heb je.
albert (27-12-2015 om 21:57)
@jan De politie heeft een opsporingsbevoegdheid en kan deze 24 uur per dag gebruiken. Dit betekent dat een politieagent ook buiten diensttijd de bevoegdheden van de politie kan gebruiken. Dus ook als een politieagent geen uniform draagt (in burger). Een politieagent in burger moet zich altijd ongevraagd legitimeren.
Cookie-instellingen beheren