Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 357 km

Middelburger krijgt celstraf en moet in therapie

Toegevoegd: 28-12-2015, 17.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 21-jarige Middelburg H. S. is maandag door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 478 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk en toezicht door de reclassering. Ook moet hij in therapie.


De officier van justitie had een gevangenisstraf van twee jaar en TBS met voorwaarden gevraagd. Mocht de rechtbak de eis van de tbs niet honoreren, dan zou er volgens het OM een celstraf van vier jaar op zijn plaats moeten zijn.

S. werd gezien als de hoofdverdachte in de zaak Aalen, ofwel de Dauwendaelegroep, die in 2013 verantwoordelijk was voor een groot aantal inbraken. S. moest zich inbraken, heling en twee verkrachtingen.

Van de verkrachtingen, waarbij een meisje zowel S. als zijn twee kornuiten oraal moest bevredigen, werd hij vrijgesproken wegens te weinig bewijs. Wel vond de officier bewezen dat op 1 januari 2014 in een dronken bui een EHBO'er in Goes had mishandeld, een politieagent had beledigd en de nodige inbraken had gepleegd en geheeld.

Zie ook:
- OM eist celstraf met TBS (15-12-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
harry (29-12-2015 om 11:00)
Dauwendaele... Daar zouden ze eens een keer een goede schoonmaak moeten houden. Er zit een hoop tuig, drugs en wapens in die wijk...
un echte zeeuw (29-12-2015 om 07:44)
Openbare ophanging zou de beste straf voor dit soort volk zijn . Ik heb twijfel aan de Nederlandse rechtspraak !
Cerebrus (28-12-2015 om 20:16)
Lekker ventje. Dat gaat nog een veelbelovende carriëre worden.
Cookie-instellingen beheren