Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 164 km

Te hard rijden gedoogd op oudjaarsdag

Toegevoegd: 30-12-2015, 10.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Te hard rijden op een brommer en rijden op een brommer zonder uitlaat. De gemeente Middelburg gaat het op oudjaarsdag op sommige plaatsen gedogen. 


Volgens de landelijke verkeerswetgeving is het niet toegestaan om op een brommer zonder uitlaat te rijden. Arnemuiden is daarop op 31 december een uitzondering. De gemeente Middelburg gaat het rijden zonder uitlaat namelijk gedogen vanaf zonsopgang. In de rest van de gemeente Middelburg geldt deze uitzondering niet.

Ook wordt te hard rijden dus gedoogd. Dit geldt echter alleen voor een deel van de Steigerweg in Arnemuiden en een deel van de Oude Rijksweg bij Nieuw- en Sint Joosland. Beide locaties zijn aangewezen als terrein waar de politie niet zal optreden tegen snelheidsovertredingen. "Uiteraard mag er geen gevaar voor anderen ontstaan en blijft het dragen van een helm bij het besturen van een brommer of scooter verplicht", zo licht een woordvoerder van de gemeente Middelburg toe.

Middelburg heeft speciaal voor de jaarwisseling nóg een uitzondering gemaakt op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV): Op een dam bij de Botter in Arnemuiden wordt namelijk een speciaal gebied afgezet waar het is toegestaan om een vreugdevuur te stoken. Voor de rest van de gemeente geldt namelijk dat het is verboden in de open lucht vuur aan te leggen, te stoken of te hebben. De vuurplaats zal worden gemarkeerd met dranghekken. "Het gebruiken van (auto)banden en andere zwaar milieubelastende materialen is hierbij verboden", aldus de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (2-1-2016 om 17:11)
Hier kunnen menig Gemeentes wat van leren, Gemeente Terneuzen steekt zijn tijd en geld liever in het beveiligen van afval bakken. Het is een kwestie van geven en nemen, het is niet voor niets dat menig jongeren vertrekt uit Zeeuws Vlaanderen, de opleidingen en werk zijn het niet alleen.
Westzeeuwsvlaming (1-1-2016 om 03:16)
Jawel hier een reactie uit West-zeeuwsvlaanderen beste brave burgers uit de gemeente milddelburg,nooit eens iets gedaan wat niet mag?ik vind het een prima actie van de gemeente middelburg .ik ben ook jong geweest en op brommers en crossmotoren bij oud opnieuw hier door het dorp gereden nooit iets gebeurt en er zijn er altijd die er last van hebben maar ook veel die zeggen laat die gasten even stoom afblazen,dan kunnen ze weer 364 dagen braaf zijn. ps en voor brave burgers die nooit iets doen wa nie mag + hobbyisten met een kettingzaag of klopboormachine controleer de volgende 365 dagen, of de buur die snachts gwerkt heeft al wakker is voor je aan de slag gaat,,voor dat je de gasten die even lawaai maken bij oud op nieuw iets kwalijk neemt
bewoner arnemuiden (31-12-2015 om 14:51)
Nou het valt allemaal best mee hoor. Ten eerste rijden ze allemaal met helm, alleen de scooters niet.(niet verplicht) En het lawaai valt ook mee, en hard gaat het vind ik ook niet. Die jongens passen best op en het is al jaren een traditie. Laat men toch even plezier maken en stoer zijn.
Jarno (31-12-2015 om 11:23)
Wat een azijnplassers reageren hier altijd op zulk soort berichten
hendrikje (30-12-2015 om 22:17)
Prima actie van de Burgemeester en Politie en de Gemeente Middelburg
T4 (30-12-2015 om 22:02)
Dus als ik dit lees moet ik justitie in 2016 nog voor vol aan zien met een loonsverhoging van 6.5 procent. Zie het meer als een stel angst hazen, je geeft nu een heel dorp een vrij brief om lekker hard te rijden. fikkie te steken en zonder uitlaat herrie gaan maken. en als er nu wat gebeurt.dat wast iedereen ze handen met onschuld.
Cookie-instellingen beheren