Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 40 km

Man heeft 95 kilo illegaal vuurwerk in huis

Toegevoegd: 30-12-2015, 12.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag in Middelburg een grote vondst gedaan van illegaal vuurwerk. Het ging om maar liefst 95 kilo.


De politie had informatie binnengekregen dat een 23-jarige Middelburger zwaar illegaal vuurwerk zou verkopen. Omdat ook werd gemeld dat deze opgeslagen zou liggen in diens woning werd met een machtiging binnentreden een kijkje genomen in het huis van de verdachte.

Al snel na het binnentreden werd voor in totaal zo'n 95 kilo illegaal vuurwerk gevonden. De man is ter voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (30-12-2015 om 17:51)
Daar gaan we weer met die nutteloze reacties " direct consumentenvuurwerk verbieden". Alsjeblieft zeg jullie moeten niet iedereen over 1 kam scheren. Door van die pipos die zonodig zwaar illegaal vuurwerk willen halen, wordt het voor de echte vuurwerkliefhebber die zich wel gewoon aan de regels houdt en geen schade aanricht of overlast of wat dan ook verpest! Ze moeten degene die de overlast veroorzaakt aanpakken, en niet de echte liefhebber die elk jaar weer geniet van het gewone consumentenvuurwerk. Er zijn altijd rotte appels die het voor de goedwillende verpesten helaas, maar als je zo moet gaan redeneren kun je nog wel dingen gaan verbieden. Maargoed commentaar leveren vanachter de pc is natuurlijk makkelijk...
Pol (30-12-2015 om 14:55)
Het zelfde gewicht aan Nederlands consumenten vuurwerk zou even veel schade aanrichten. En dat mag je wel gewoon thuis bewaren.
Vlissinger (30-12-2015 om 13:39)
@bertje, dus volgens u is Sinterklaas racistisch alleen omdat een enkele medelander met een minderwaardigheidscomplex betreffende zijn huidskleur in de belangstelling wil staan. Trouwens welk bewijs heeft deze dat zijn eventuele voorouders door Hollanders zijn gekocht van hun neven in West Afrika. Ook de Spanjaarden, Portugezen en Engelsen deden aan deze handel. En de slavernij is uitgevonden, ver voor onze jaartelling, op het Afrikaans continent.
monika (30-12-2015 om 13:34)
Het probleem is dat niemand de veiligheidsregels weet of tijdens het afsteken van het vuurwerk toepast en er gewoon op los knalt zonder te kijken naar omstanders . Voor de mensen met kinderen zou het veel beter zijn als het consumentenvuurwerk direct werd afgeschaft als hun wat zou gebeuren is niet te vergeven en wel te voorkomen . Denk u nou echt dat de vuurwerk importeurs , grootwinkelbedrijven , zelfstandigen ook maar iets geven hoeveel slachtoffers er jaarlijks vallen dat zijn er meer als 700 . Bij hun gaat het om groot geld verdienen en 70miljoen euro binnen halen die veel idioten , kopers betalen om deze China traditie in stand te houden .
bertje (30-12-2015 om 12:51)
Ok .. datze zwaar illegaal vuurwerk in beslag nemen begrijp ik wel... Maar dat ze het helemaal willen afschaffen gaat nergens over . Wel die racistische klote bedoeling sinterklaas willen behouden .. staan ze als zuren pruimen te kijken als je een donkere man een mijter op zet ... Nee joh dit gaat de goede kant op .. dalijk geven we elkaar een hand op oudjaars dag en gaat iedereen weer als een robot achter zn computertje zitten .. Mvg im out
f (30-12-2015 om 12:13)
Nou tis de moeite, 95 kilo. In een 20voets containertje past misschien wel 16 ton van die rommel... Afschaffen die troep, niets dan overlast en narigheid! mvg,f
Cookie-instellingen beheren