Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 275 km

Controle restaurant Goes tegen ondermijning

Toegevoegd: 30-12-2015, 15.25 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft dinsdag in Goes een controle gehouden bij een restaurant in Goes. Dat gebeurde in het kader van de aanpak van ondermijning. Het ging om een zogeheten integrale controle. ​


Bij ondermijning is er een raakvlak tussen de boven- en onderwereld. Voorbeelden zijn hennepkwekerijen waardoor buurtbewoners in brandgevaarlijke situaties terecht komen, personen die horecavergunningen aanvragen om crimineel geld wit te wassen en het dumpen van drugsafval. Soms gebeurt dit vrijwillig, soms onder dwang.

De Zeeuwse gemeenten, de politie en onder meer het Openbaar Ministerie willen ondermijning tegen gaan. Zij vinden dat ondermijning de maatschappij verzwakt en misbruikt. Ook kunnen de legitimiteit en het vertrouwen in de overheid worden aangetast. Samen hebben ze daarom sinds het voorjaar van 2014 samengewerkt om meer inzicht te krijgen in hoe dit fenomeen zich precies in Zeeland presenteert.

Aan de controle gisteren in Goes deden naast de politie ook nog verschillende andere partijen mee zoals de Belastingdienst en de gemeente. Het restaurant is onder meer gecontroleerd op het naleven van de geldende wet- en regelgeving voor wat betreft het personeel en de brand- en voedselveiligheid. Of de controle ook iets heeft opgeleverd is volgens de gemeente Goes echter nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (31-12-2015 om 12:01)
Ad, Kom met objectieve informatie over ondermijning en ga daar aangifte van doen. Ik ben nieuwsgierig.
wim (31-12-2015 om 07:13)
Dit is een goede controle dat alles nageleefd word binnen de vergunningen zoals het behoort, maar ik denk dat het voor meerdere gemeentes goed zal wezen om de gemeente te controleren want ook daar gebeuren ook zeer vreemde zaken.
Ad (30-12-2015 om 18:53)
Wie controleert de Gemeente Goes en al die andere gemeenten op ondermijning? Er verdwijnen kapitalen van de gemeenschap welke diezelfde gemeenschap eindeloos mogen aanvullen. Dit bericht is de aandacht afleiden van.
Jan (30-12-2015 om 17:39)
de vorige keer in Kortgene was blijkbaar een sukses? en het heeft ongetwijfeld het vertrouwen van de burger in de overheid nog groter gemaakt. krijgen we daar nog wat over te horen? ook als er gemeld kan worden dat er niets aan de hand is? en de eigenaar een hartwerkende man is ?
mikel (30-12-2015 om 16:52)
toch eens even vragen hoe veel branden zijn er nu ontstaan door weed kwekers tegenover het aantal branden dat is ontstaan door een andere oorzaak
Cookie-instellingen beheren