Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechter: Belagen ex was poging doodslag

Toegevoegd: 31-12-2015, 22.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de Middelburger T. van W. (35) conform de eis de zogeheten ISD-maatregel opgelegd. Dat is een verblijf van twee jaar in een instelling voor stelselmatige daders.


Van W. was op één van de eerste dagen in augustus onder invloed van drank en drugs en kreeg ruzie met zijn ex, waar uiteindelijk de politie aan te pas moest komen. Nadat de politie pepperspray had gebruikt om hem te beletten de woning van zijn ex in te gaan, pakte hij uit woede een schuttingpaal en zwaaide daarmee in de richting van de agenten. De politie lostte daarop waarschuwingsschoten.

De rechtbank oordeelde dat dat een poging doodslag was. Ruim een jaar eerder was Van W. met de auto van zijn zuster ingereden op een Vlissinger. Volgens Van W. was deze van plan om op hem te schieten.

Zie ook:
- Man vraagt rechter om ISD-maatregel (18-12-2015)
'Verdachte Middelburg viel agenten aan' (04-08-2015)
Politie lost waarschuwingsschoten M'burg   (03-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren