Overzicht brandjes oudjaarsdag Zeeland

Toegevoegd: 31-12-2015, 22.16 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is op oudjaarsdag uitgerukt voor diverse buitenbrandjes, containerbranden en kleine binnenbrandjes. Ook woedde er op Schouwen-Duiveland een autobrand. Tot nu toe waren er zeker 30 brandweeroproepen.

De meeste meldingen kwamen tot 22.00 uur binnen vanaf Walcheren. Daar werden de verschillende brandweerploegen in de gemeenten Middelburg en Vlissingen zo'n 15 keer ingezet. In Arnemuiden moest de brandweer zeker vijf keer ingezet worden. De meeste andere meldingen waren in Vlissingen. In Middelburg woedde nog wel een flinke brand in een schuurtje. Hierbij raakte ook iemand gewond.

In de rest van Zeeland was het rustiger. Op Noord-Beveland woedde alleen een buitenbrand in de Voorstraat in Colijnsplaat. Op Zuid-Beveland werd de brandweer tot nu toe alleen ingezet voor buitenbranden in de Emmastraat in 's-Heerenhoek, de Kerkweg in Waarde en de Kreeft in Yerseke. In Krabbendijke moest de brandweer tot twee maal toe naar buitenbrandjes in de Dorpsstraat.

Op Schouwen-Duiveland woedde een buitenbrandje aan de Platte Capelledijk in Nieuwerkerk. Verder woedde in Zierikzee bij de Schouwenbank een brandje in een ondergrondse container. Op Schouwen-Duiveland moest de brandweer ook nog uitrukken voor een voertuigbrand in de Renkumstraat in Dreischor. Voor deze melding werd ook een ambulance opgeroepen maar informatie over een eventuele gewonde is er nog niet.

In Zeeuws-Vlaanderen waren alleen drie brandjes in de gemeente Terneuzen. Het ging om een buitenbrand bij de kruising van de Hunzelaan met de Merwedelaan in Terneuzen, een brand aan 't Hoge Sas in Sas van Gent en een buitenbrand in de Terneuzense Kastanjelaan. In de gemeenten Sluis en Hulst bleef het tot nu toe dus rustig.

Op Tholen woedde een buitenbrand bij de Hoge Markt in Scherpenisse. De brandweer moest ook naar een buitenbrand aan de Ondernemersweg in Tholen maar dat betrof een loze melding.

Zie ook:
Buitenbrand Meanderlaan Middelburg  
- ​Autobanden in brand in Oost-Souburg  
- ​Rietkraag in brand in Vlissingen 
- ​Brand ondergrondse container Vlissingen  
- ​Brand coniferenhaag Kerkweg Waarde
- ​Veel rook bij brand zeecontainer Middelburg  
- ​Conifeer in brand bij woning Arnemuiden  
- ​Autobanden in brand Arnemuiden  
- ​Gewonde bij brand schuurtje Middelburg  
- ​Autobanden in brand in Arnemuiden
- ​Containerbrand Akkerlaan Arnemuiden 

Bekijk ook ons videojaaroverzicht 2015: Klik hier.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750