Weerbericht:
Overdag eerst zon, vanaf vanavond bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Ontvoerde Zeeuws-Vlaming terecht

Toegevoegd: 01-01-2016, 10.46 uur - Update: 30-11-2016, 16.17 uur
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - De twee mannen die dinsdag 29 december 2015 in Breda werden ontvoerd, zijn weer terecht. Eén van de mannen was een inwoner van Schoondijke: de 42-jarige Rien de Koning. De twee werden aan het begin van de nieuwjaarsnacht ongedeerd aangetroffen.


Volgens de politie gebeurde dat in het buitengebied van het Noord-Brabantse dorp Ulicoten. "Ze verklaarden dat ze in een loods aldaar werden vastgehouden. Tijdens een onbewaakt moment wisten ze daaruit te ontsnappen waarna ze bij buren alarm sloegen. Beide mannen verkeren in goede gezondheid en zijn inmiddels na een eerste rechercheverhoor herenigd met hun families", zo laat een politiewoordvoerder weten.

Gino Heeren (18) en De Koning werden dinsdagmorgen vanaf het terrein van een garagebedrijf aan de Aardenhoek in Breda  ontvoerd. De daders maakten daarbij gebruik van een blauwe Volkswagen Transporter die was voorzien van een blauw zwaailicht. Na overleg met de officier van justitie werd woensdagavond de ontvoering bekend gemaakt en de hulp van het publiek ingeroepen.

Donderdag werden bewakingsbeelden vrijgegeven. Het Openbaar Ministerie stelde een beloning in het vooruitzicht voor de tip die zou leiden naar de twee mannen. Op locaties in Chaam en Breda werd tevergeefs gezocht naar beide mannen. De politie doet nog onderzoek naar de zaak. Op de plek waar het tweetal zou zijn vast gehouden wordt bovendien sporenonderzoek verricht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (2-1-2016 om 19:03)
Heel veel geluk dat deze twee mensen konden ontsnappen door on oplettendheid van de ontvoerders en gelukkig weer in een goede gezond terug zijn bij der familie, maar wat zou nu de reden geweest van die ontvoering en je moet maar durven zoiets uit te voeren als die mensen op der werk waren en mee te nemen.
Dutch61 (1-1-2016 om 13:04)
Ja, ja, een goed geplande ontvoering, met politie logo op jacks, daarna een tijdje niet te vindn, en dan plotseling ontsnappen door onoplettendheid vn de ontvoerders? Ende gij geleuft t.... OF een uit de hand gelopen vriendengeintje, OF een crimineel verhaal OF een familie relatie probleempje.... Maar zo maar ontsnappen.... lijkt me stug!
Jan (1-1-2016 om 12:43)
Ontsnapt en de buren hebben die zogenaamde politie daar nog nooit gezien , Jaja Brabantse nachten zijn nog lang ,wel aan het hele verhaal zit een luchtje en niet zo weinig ook ,maar je zult het horen en zien vandaag of morgen leest je het een/ of twee dood geschoten en de gene die wordt geschoten neemt het verhaal mee in zijn graf en de politie maar tijd er in steken aan ???als er een praat van deze twee dan worden ze omgelegd zo werkt het in hen wereld. EN ALS HET SCHIP ZINKENDE IS VERLATEN DE RATTEN SCHIP
Panda (1-1-2016 om 11:12)
Van harte gefeliciteerd deze mannen en ook hun gezin, dat ze in goede lichamelijke gezondheid weer terug zijn bij hun familie.
Hope (1-1-2016 om 11:00)
Yes gelukkig, Gelukkig Nieuwjaar
Cookie-instellingen beheren