Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oorzaak gaslekkage Zaamslag nog onduidelijk

Toegevoegd: 01-01-2016, 17.18 uur
Het lek kon pas na uren worden gedicht.
Het lek kon pas na uren worden gedicht.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - De oorzaak van het grote gaslek op oudejaarsavond in Zaamslag is nog niet duidelijk. Dat zegt districtschef Ronald Weydema van de Zeeeuwse politie.


De lekkage in de Axelsestraat werd rond 22.35 uur opgemerkt en zorgde ervoor dat een flink gebied door de politie werd afgezet. Vanwege het risico op ontploffingsgevaar werd een vuurwerkvrije zone ingesteld. Deze werd onder meer bewaakt door leden van de Mobiele Eenheid (ME). Omstreeks 01.50 uur kon de lekkage worden gestopt. Hierdoor zaten wel twee huizen zonder gas.

Volgens Weydema wordt nog onderzocht hoe de lekkage is ontstaan. Omwonenden zeiden gisteren dat afgestoken vuurwerk vermoedelijk de oorzaak was. Er zou zwaar vuurwerk in een rioolput zijn gegooid waardoor de gasleiding beschadigd raakte. Volgens Weydema is dat een mogelijkheid maar wordt een andere oorzaak vooralsnog niet uitgesloten.

Veroordeling
Wanneer het lek veroorzaakt zou zijn door afgestoken vuurwerk is het overigens nog maar de vraag hoeveel problemen dit de dader precies op zou leveren. Volgens Marco van Leeuwen van het Openbaar Ministerie (OM) ligt dat er heel erg aan of de persoon er van zou worden verdacht opzettelijk de gasleiding te hebben willen raken, of niet.

“Als je er vanuit zou gaan dat die persoon wist dat er een gasleiding lag en bewust het risico op een ontploffing opzocht valt een eventuele straf vermoedelijk hoger uit dan wanneer iemand dit niet bewust deed." Vooralsnog is de oorzaak dus echter nog niet bekend en is er al helemaal geen zicht op een eventuele dader.

Zie ook:
- GRIP 1 gaslekkage Axelsestraat Zaamslag (31-12-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bewoner zaamslag (2-1-2016 om 14:00)
Jeetje, die kinderen die daar liepe met vuurwerk zijn mis. net 12/13 jaar. Die staan echt niet stil met de gevolgen van vuurwek in een put te gooien. Voor hun gaat het immers om de 'doffe'klap die dat geeft. Ze zijn zich waarschijnlijk niet eens bewust van het feit dat dit wellicht door hun vuurwerk is gekomen...Denk dat het gewoon heel verkeerd is uitgepakt en sprake is van domme pech.
Nelis Jan (1-1-2016 om 23:38)
Eerst lekker "innemen", en dan vuurwerk af gaan steken? Als de drank is in de man, is de wijsheid in de fles?
Pol (1-1-2016 om 23:29)
Lijkt me sterk dat ze dat wisten en ook waarom ligt een gasleiding zo kort bij een waterleiding / afvoer. Als zo leiding breekt en de boel verzakt beschadigd de gasleiding ook. Was toen ook in hoek het geval volgens mij
Johan (1-1-2016 om 22:48)
Ja , en vuurwerk in een rioolput hoort wel . Onzin van de bovenste plank . Met legaal vuurwerk is het onmogelijk dit te bereiken . Het is dus bewust uitgevoerde vandalisme .
ronald (1-1-2016 om 20:10)
jaja we gaan ervauit dat er een gas pyp ligt en die blazen we bewust op ??,dit lykt meer op een ongeluk
Cookie-instellingen beheren