Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Wapens en wild in beslag genomen

Toegevoegd: 02-01-2016, 15.58 uur
De politie nam 17 wapens in beslag.
De politie nam 17 wapens in beslag.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Bij een 53-jarige man uit Burgh-Haamstede zijn 17 vuurwapens en 5 kadavers van beschermde vogels in beslag genomen. De verdachte zou volgens de politie gejaagd hebben met een illegaal wapen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld, maar volgens de politie nog wel verdachte.


Twee Bijzondere OpsporingsAmbtenaren (BOA’s) van Natuurmonumenten en van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) kwamen de man op 30 december rond 16.45 uur tegen in een bosgebied aan het Groenewoudswegje in Burgh-Haamstede. De man leek daar op stroperspad te zijn.

De BOA's spraken de man aan, maar deze weigerde het wapen dat hij in zijn handen had te laten vallen. Daarop trok de medewerker van Natuurmonumenten zijn wapen. De verdachte is vervolgens ingerekend.

Op 31 december is de woning van de verdachte doorzocht. Daar werden de vuurwapens en kadavers in beslag genomen. De verdachte zal zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
William (2-1-2016 om 19:01)
Zoals vaker voorkomt was het een stropende plezierjager die op andermans grond aan het schieten was. Meerjarige celstraffen en een grotere pakkans maken korte metten met dergelijke criminelen
Tom (2-1-2016 om 18:43)
Van Damme, jij weet het mooi te vertellen! Na zonsondergang is het sowieso verboden te jagen, dus is het stropen. Zijn eigen jachtveld zal hij nu hopelijk wel kwijt zijn evenals zijn wapens. Als het zo moeilijk is om je aan de regels te houden dan hoor je geen vuurwapens in huis te hebben. Ook vervolgens nog eens niet meewerken aan de verzoeken of aanwijzingen van de boa's zegt mij genoeg! Hard aanpakken deze man.
flip (2-1-2016 om 17:49)
echt legaal is dit niet hoor, je mag als jachtaktehouder maar 5 vuurwapens op je acte hebben staan dus ook in de wapenkluis. tevens mag een acte houder niet met luchtdruk wapens op wild schieten. ik geloof wel dat dit allemaal legale wapens zijn maar niet op naam van betreffende persoon, dat is onmogelijk tenzij hij een speciaal verlof heeft om antieke wapens te mogen hebben, maar die dubbelloops geweren zijn niet echt antiek. de karabijn ook niet en de 2 luchtdruk wapens ook niet. en dan nog iets, je zou wel gek zijn om als stroper overdag met een vuurwapen rond te gaan lopen. dat is vragen om problemen. just my two cents ;)
P.J. van Damme (2-1-2016 om 17:09)
het klinkt wel vreselijk als je het zo leest, maar de 53 jarige man was in zijn eigen jachtveld met een geheel legaal luchtdruk geweer. en de beschermde vogel is een verkeers-slachtoffer die netjes is aangemeld bij de betreffende instantie. alle wapens op de foto zijn legaal, en staan op vergunning.
Jan (2-1-2016 om 16:53)
Dan kun je zeggen ik heeft een mooie collectie wapens in huis of aan de muur
Frans (2-1-2016 om 16:30)
Wat naar voor deze man dat hij gestoord wordt tijdens zijn hobby waar niemand last van heeft. Hij had het trouwens qua geweren beter op orde dan ons leger..
Cookie-instellingen beheren