Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Wapens en wild in beslag genomen

Toegevoegd: 02-01-2016, 15.58 uur
De politie nam 17 wapens in beslag.
De politie nam 17 wapens in beslag.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Bij een 53-jarige man uit Burgh-Haamstede zijn 17 vuurwapens en 5 kadavers van beschermde vogels in beslag genomen. De verdachte zou volgens de politie gejaagd hebben met een illegaal wapen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld, maar volgens de politie nog wel verdachte.

Twee Bijzondere OpsporingsAmbtenaren (BOA’s) van Natuurmonumenten en van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) kwamen de man op 30 december rond 16.45 uur tegen in een bosgebied aan het Groenewoudswegje in Burgh-Haamstede. De man leek daar op stroperspad te zijn.

De BOA's spraken de man aan, maar deze weigerde het wapen dat hij in zijn handen had te laten vallen. Daarop trok de medewerker van Natuurmonumenten zijn wapen. De verdachte is vervolgens ingerekend.

Op 31 december is de woning van de verdachte doorzocht. Daar werden de vuurwapens en kadavers in beslag genomen. De verdachte zal zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boertje (4-1-2016 om 02:30)
Wat een opgeblazen bericht: de enige beschermde vogel die aangetroffen werd was door een auto aangereden, en dat nog officieel gemeld ook
jan (3-1-2016 om 19:59)
ik tel toch maar 10 geweren waarvan er 2 luchtdruk buksen zijn en die mag je in het bezit hebben
Tommy (3-1-2016 om 11:43)
Door jagers worden regelmatig beschermde (roof)vogels geschoten. De jagers hebben een hekel aan roofvogels want deze jagen ook op kleinwild en dan valt er minder door de jagers te schieten. Hopelijk wordt deze man hard aangepakt door Justitie!
W. Kruit (3-1-2016 om 10:30)
Boertje, uitlokking??!! Hoe kom je erbij? Voor strafbare uitlokking moet er een "val" gezet worden waarmee je iemand iets illegaals laat doen wat hij anders niet zou hebben gedaan. Hij is toch zèlf met zijn wapen gaan rondlopen? Ook op eigen terrein mag je niet met een illegaal wapen rondlopen. Laat staan dat je er mee op beschermde vogels mag schieten. Die BOA's zijn er voor om daar op te letten en, bij overtredingen, op te treden. Gewoon een ordinaire stroper die denkt dat de wet voor anderen geldt, maar niet voor hem.
Boertje (3-1-2016 om 03:27)
Beste mensen hij liep gewoon op eigen terrein, en er werd daar geschoten, dus ging hij polshoogte nemen, en nam zn geweer mee ja. Tlijkt eerder op uitlokking daar de boa's van de (maffia)overheid.
@ van Damme (3-1-2016 om 01:02)
Wat een ... verhaal!! Dat was dan ook meteen de laatste keer dat hij 'legaal' ging jagen in zijn eigen jachtgebied.... Ik vraag me wel af waarom hij beschermde vogels schoot. Was dat om ze op te zetten of om zelf zoveel mogelijk wild te kunnen schieten door natuurlijke jagers af te schieten...? Ik ben absoluut niet tegen jagen, zelfs een voorstander van een goede wildstand, maar als dit een jager was, dan vindt ik dat hij extra gestraft mag worden! Er is al zoveel weerstand tegen jagen, zorg dan ook dat je de regels naleeft! @ Jaap: sommige boswachters van Natuurmonumenten lopen met een vuurwapen net als sommige boswachters van Staatsbosbeheer.