Weerbericht:
Onbewolkt en kleine kans op een ondiepe mistbank, overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM helpt zeiljacht met motorpech

Toegevoegd: 03-01-2016, 11.33 uur
De KNRM heeft het jacht de haven in begeleid.
De KNRM heeft het jacht de haven in begeleid.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot van Breskens is vannacht uitgevaren om de bemanning van een zeiljacht te hulp te schieten dat in problemen was gekomen in de monding van de Westerschelde.

Volgens de KNRM waren aan boord twee zeilers die vanuit Scheveningen naar Vlissingen wilden varen. Toen ze in de monding van de Westerschelde hun motor wilden aanzetten weigerde deze dienst. Omdat zonder motor de haven invaren te gevaarlijk leek werd besloten hulp in te roepen bij de Kustwacht.

Hierop werd rond 04.00 uur de reddingboot Zeemanshoop opgeroepen. Ter plekke bleek de bemanning van het jacht naar een werf in Breskens te willen varen. De reddingboot bleef even stand-by en nam het jacht voor Breskens op sleeptouw om het even later af te meren bij de jachtwerf.

De motorstoring werd vermoedelijk veroorzaakt door een vervuilde brandstofleiding.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wallie (5-1-2016 om 16:08)
Wat was de noodsituatie waarom de KNRM uit bed gebeld moest worden? Achter de plaat voor anker, filters vervangen of wachten totdat het licht wordt? Nee joh, we bellen de jongens van de waterwacht wel, en die komen nog ook.
louis (3-1-2016 om 13:58)
Goede zaak dat er nog hulp is, zonder de KNRM met de donatiegiften kan dit niet meer opereren. Tegenwoordig kan je ook niet onder zeil meer een haven aandoen.