Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 112 km

Four Freedom Awards uitgereikt in Middelburg

Toegevoegd: 13-05-2006, 22.17 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Vandaag zijn in het Abdijcomplex in Middelburg de Four Freedom Awards uitgereikt.

Dit jaar gingen de prijzen naar onder meer naar Mohammed el Baradei, Muhammad Yunus en Carlos Fuentes. El Baradei heeft zich als hoofd van het Internationaal Atoom Energie Agentschap ingezet om nucleaire dreigingen te voorkomen.

Yunus, die wordt gezien als oprichter van het microkrediet, kreeg de prijs voor vrijwarring van gebrek. Fuentes kreeg de prijs voor de vrijheid van meningsuiting. De prijs voor de vrijheid van godsdienst ging naar de Taizé-gemeenschap.

Aung San Suu Kyi kreeg uit handen van Anna Eleanor Roosevelt de onderscheiding voor vrijwaring van vrees. Zij kreeg de prijs vanwege haar inspanning voor de democratie in Birma.

Tijdens de dag waren diverse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig in Middelburg. Een deel van hen lande per helikopter op vliegveld Midden-Zeeland om vervolgens per auto overgebracht te worden naar het Abdijcomplex. Dit alles ging gepaard met grote politie-inzet.

Bij  de uitreiking waren onder meer Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Maxima, Minister President Balkenende en de ministers Donner, Peijs en Van Ardenne aanwezig.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren