Voetjesactie in Arnemuiden

Toegevoegd: 06-01-2016, 10.55 uur

Door: Rolf de Feijter

ARNEMUIDEN - Dinsdagavond heeft het wijkteam van Arnemuiden, samen met vertegenwoordigers van de gemeente Middelburg en de politie een voetjesactie gehouden.

De controles vonden plaats tussen 19.30 en 21.00 uur in de omgeving van het Tuindorp, Arnemuiden-centrum, Spoorstraat, Kerklaan, Prins Bernhardstraat, Ooststraat en de Oranje Nassaustraat. De controles waren gericht op het bewust maken van de burger om eigendommen voldoende te beveiligen en af te sluiten. Onder andere woningen, poorten, schuurtjes, openbare gebouwen (kerk), personenauto's, bedrijfsbussen en fietsen werden gecontroleerd. Aan de actie deed ook burgemeester Harald Bergmann mee.

Niet afgesloten
In de buurt 'Het Tuindorp' werden vijftig woningen gecontroleerd. Dertig van huizen bleken niet te zijn afgesloten. De teamleden konden ongehinderd via de achterzijden diverse schuren en woningen betreden. Ze zouden een handjevol fietsen hebben kunnen stelen.

Handtas
In de Spoorstraat werd een haastig geparkeerde personenauto gecontroleerd. Deze was niet afgesloten en diverse goederen, waaronder een goed gevulde handtas werd aangetroffen. De eigenaar van de auto werd hiermee geconfronteerd en advies gegeven de auto goed af te sluiten.

Kerk
Aan de Kerklaan bleek een kerk niet afgesloten. Er bleek een overleg plaats te vinden in een ruimte achter in de kerk. Ook deze mensen zijn bewust gemaakt van de risico's. In de garderobe had men zonder enige moeite diverse eigendommen kunnen wegnemen, waaronder enkele jassen met inhoud.

Gereedschap
Aan de Kerklaan werden verder twee bedrijfsbussen aangetroffen vol met gereedschap. Ook deze voertuigen waren niet afgesloten. De eigenaren zijn hierop aangesproken.

Ramen wc en badkamer
In de omgeving van de Ooststraat en de Oranje Nassaustraat werden diverse woningen gecontroleerd. Ook hier kon men een aantal tuinen ongehinderd betreden en eventueel diverse goederen stelen, zoals niet afgesloten fietsen. Vijf bewoners werden gewaarschuwd en duidelijk gemaakt dat de ramen van hun wc of badkamer openstonden. Hierdoor zouden inbrekers gemakkelijk de woning kunnen betreden.

Vertrouwen
De controleurs concludeerden aan het eind van deze voetjesactie dat de inwoners van Arnemuiden goed gelovig zijn en er vanuit gaan dat de risico's van een inbraak of een diefstal klein zijn. Het vertrouwen is groot. De teamleden hebben de Arnemuidenaren van de risico's weten te overtuigen. Zij gaven aan dat ze beter op hun eigendommen gaan letten.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Crien (7-1-2016 om 08:09)
Haha en niet alleen op internet, t staat nu zelfs nog redelijk groot id pzc :(
Jan B (6-1-2016 om 17:24)
Ik zou als gemeente een routeplanner maken voor inbrekers. Als domheid pijn zou doen bij deze ambtenaren waren ze de rest van het jaar ziek. Hoe …moet je zijn om alles op internet te zetten.
SlowRider (6-1-2016 om 13:21)
Wel handig dat dit zo op internet gezet word. Maar hopen dat diegene die 'grijpgraag' zijn dit niet kunnen lezen...
van Belzen (6-1-2016 om 12:33)
Zelf vind ik het niet zo handig om alles zo met specifieke details te vermelden.
kam (6-1-2016 om 12:22)
Goede actie! jammer dat er nu op het www staat waar de inbreker moet zijn. Niet afgesloten In de buurt 'Het Tuindorp' werden vijftig woningen gecontroleerd. Dertig van huizen bleken niet te zijn afgesloten. De teamleden konden ongehinderd via de achterzijden diverse schuren en woningen betreden. Ze zouden een handjevol fietsen hebben kunnen stelen Zolang iedereen maar alles digitaal zet, is het voor een ander makkelijk kiezen....
C Marijs (6-1-2016 om 12:09)
Lekker slim om dit allemaal te vermelden en zo vreemden naar Arnemuiden te halen. Tjongejonge zeg!!!!!!!!!!