Man opgepakt voor inbraak Zierikzee

Toegevoegd: 07-01-2016, 09.15 uur

Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - De politie heeft woensdagmiddag in zijn woning in Zierikzee een 28-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak in een jongerencentrum in Zierikzee.

Om ongeveer 10.15 uur woensdagmorgen werd de inbraak bij het jongerencentrum van SMWO in de Kaersemakerstraat ontdekt. Door een ruit te vernielen was de inbreker het pand binnengekomen. Een flatscreen televisie werd weggenomen en een andere flatscreen is vernield. Ook werd het alarm bij het gebouw vernield. Een rechercheur van de Forensische Opsporing is ter plekke gegaan om onderzoek te doen. Hij vond sporen die te herleiden waren naar de later aangehouden 28-jarige verdachte.

Door een getuige is ook nog een belastende verklaring afgelegd tegen de 28-jarige Zierikzeeenaar. De aangetroffen sporen en deze belastende verklaring maakten het bewijs tegen de man zo groot dat hij als verdachte kon worden aangemerkt. Agenten hebben toen contact opgenomen met de Officier van Justitie die bepaalde dat de verdachte die zij op het oog hadden, buiten heterdaad mocht worden aangehouden. Dit is rond 14.30 uur gebeurd.

De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar is een eerste verhoor van hem afgenomen. Hierna is hij in verzekering gesteld omdat het onderzoek tegen hem nog niet is afgerond. Hij zit nu dus nog steeds vast. De zaak zal vandaag verder worden opgepakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750