Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 176 km

Arrestaties wegens bezit balletjespistool

Toegevoegd: 07-01-2016, 09.57 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Woensdagochtend is een 16-jarige Vlissinger aangehouden in een woning waar hij verbleef, omdat hij verdacht werd van het voorhanden hebben van een vuurwapen.


Bij binnenkomst in het pand aan de Nieuwstraat, zagen agenten meteen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp liggen. Op dat moment was de 16-jarige Vlissinger aanwezig in het pand. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar heeft hij gedurende de dag een verklaring afgelegd. Hij is in verzekering gesteld omdat het onderzoek door de politie nog niet was afgerond.

Later die dag, omstreeks 15.00 uur, is nog een 16-jarige jongen aangehouden door de politie. Hij is afkomstig uit de gemeente Veere. Ook hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd, omdat hij er ook van verdacht werd betrokken te zijn bij de zaak. Hij zou een paar weken geleden gedreigd hebben met het wapen. Deze jongen heeft eveneens een verklaring afgelegd. Over deze zaak zijn verder verschillende getuigen gehoord die een en ander zouden hebben gezien. Beide jongens zijn later gisteravond weer op vrije voeten gesteld.

Tegen de jongen uit de gemeente Veere wordt proces-verbaal opgemaakt, de zaak tegen de Vlissinger is geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs. Het aangetroffen wapen is in beslag genomen en onderzocht door de politie. Het bleek een niet van echt te onderscheiden vuurwapen te zijn. Volgens de politie ging het om een balletjespistool.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Beast3 (25-2-2016 om 12:21)
Als ze met wat voor wapen dan ook voor je neus staan dan ga je over op handelen. Nep of echt, je gaat niet de beslissing of jij nog een teug adem neemt of niet bij een ander neerleggen lijkt mij. Liever vechtend ten onder dan als een mak stuk vee afgeslacht te worden. En als iemand lomp genoeg is om een nep wapen op iemand te richten met een echt wapen zichtbaar op de heup... dan verdien je het prijskaartje wat daar aan vast zit. Dus nee, als iemand een vuurwapen gelijkend iets op een agent richt heeft die het recht zijn leven te verdedigen met dodelijk geweld. Dat naderhand blijkt het wapen nep te zijn kan die agent niets aan doen er is immers hostile intent getoond door het wapen te presenteren.
@verbaasd (25-2-2016 om 12:13)
Je kan een ontheffing WWM krijgen om wel een airsoft replica te mogen bezitten. Voorwaarde : VOG kunnen halen Lidmaatschap NABV http://www.nabv.nl/over-airsoft/lidmaatschapsvoorwaarden Eigenlijk gelijk aan vuurschieten zeg maar, je mag wel een vuurwapen bezitten en in huis hebben, mits correct opgeborgen etc.
Verbaasd (7-1-2016 om 12:53)
@JanDoedel - Waar haal jij die wijsheid vandaan ? Een balletjespistool is en blijft in Nederland verboden! Als je even tijd hebt, zou je het volgende eens moeten lezen: Wet Wapen en Munitie http://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/geldigheidsdatum_17-11-2010#1
N.B (7-1-2016 om 12:45)
@JanDoedel. Omdat ze te koop zijn wil niet zeggen dat je er dan ook mee mag dreigen. Daarom zijn ze verboden.
Arthur (7-1-2016 om 12:07)
@JanDoedel, misschien eens beter lezen.... er staat dat er met het wapen gedreigd zou zijn. En dat mag dan weer niet.. Als ze met zo'n pistool in het donker voor je neus staan piep je wel anders. Dus prima werk van de politie.
Wesley (7-1-2016 om 12:01)
@jandoedel: Totdat er een 16 jarige een nep pistool op een agent richt en vervolgens zelf neergeschoten wordt, dan is het weer de schuld van de agent zeker? Liever dit dan geconfronteerd worden met een agent die in 0,5sec moet beoordelen of iets levensgevaarlijk is of niet!
Cookie-instellingen beheren