Eis 180 uur taakstraf voor drugsdealer

Toegevoegd: 07-01-2016, 15.56 uur

Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Voor het dealen in amfetaminen, het exporteren daarvan naar België en het bezit van bijna 800 gram amfetaminen hoorde donderdag in Middelburg de 42-jarige D. C. uit België een taakstraf van 180 uur en een celstraf van 48 dagen tegen zich eisen. Die 48 dagen heeft C. overigens al uitgezeten.

Hoewel C. alles heeft ontkend, beweerde zijn inmiddels ex-vriendin dat C. de grote man ('the king of coke in Asse') achter de handel zat. Omdat hij ook zou hebben geleverd aan Belgen, gaat het dus ook om export. C. zou in Axel, waar hij toen met zijn ex woonde, hebben gedeald van april 2009 tot en met het politiebezoek op 18 april 2011.

C. had zelf de politie gebeld omdat hij het 'zat' was. Hij was de ruzies zat en vooral zat dat zijn ex dealde terwijl hun dochtertje erbij was. Want niet C. was de dealer, maar zijn ex. Verklaringen van getuigen bevestigden dat ook. Zijn ex, de 35-jarige Axelse V. van H. is voor haar aandeel in 2014 al veroordeeld. Zij kreeg toen 180 uur taakstraf en een celstraf van 43 dagen opgelegd. Het stel is uit elkaar en het dochtertje verblijft bij zijn ex.

Ondanks dat vonnis 'ik heb er van geleerd' dealt ze volgens C. nog steeds en C. heeft daarom zowel Jeugdzorg als de politie daarover ingelicht. Volgens C. doen beide instanties niets.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (8-1-2016 om 11:17)
@Karin van P...... volgens de cijfer heeft u het fout.... alcohol zorgt voor meer "problemen" dan drugs.
Karin van P (8-1-2016 om 05:01)
Hoop de politie en justitie ooit eens inzien dat drugs een veel groter probleem is dan alcohol gebruik.. Deze mensen zitten ook vaak achter stuur en met uitgaan gebruiken mensen ook steeds meer drugs en dan word er alleen maar lekker makkelijk gecontroleerd op alcohol met blazen terwijl drugs veeeel erger is.. Kijk bij elke koffieshop hoeveel mensen per dag met auto komen, blowen en zo weer in de auto stappen.. Nederland gaat helemaal naar de knoppen, drugs mag overal maar alcohol niet ? Drugs zou veel harder bestraft moeten worden
Henry van M (8-1-2016 om 04:51)
Dit is nu ons rechtssysteem kan iemand dit begrijpen ?? Zo'n kindje heeft miss ook al afwijkingen door drugs ouders, zo triest.. Maar ik krijg 220 uur werkstraf, 2500 euro boete en 1 jaar rijbewijs kwijt voor rijden met 2 x 0.8 promille en daardoor ook mijn baan kwijt geraakt.. Ik rijd mijn hele leven al schadevrij en je mag 0.5 promille hebben als volwassene, en dan maak je mensen kapot met drugs en je verdiend geld over ander mans ellende en verslaving en dan word je zo 'beloond' ?? En ik met paar biertje's word zo gestraft ?? Ik was ook fout maar ik vind drugs vele malen erger.. En jarenlang uitkering trekken en geld bijverdienen met die shit BAH BAH ! 10 jaar lang hun uitkering korten, deze mensen rijden ook nog eens onder invloed
ser1908 (8-1-2016 om 02:56)
180 jaar te weinig , fuck die rotzooi !!
pey (7-1-2016 om 20:24)
Te hard rijden en fout parkeren wordt harder afgestraft dan dit. Wat een logica. Verschil, als je te hard rijdt levert het de overheid bakken met geld op. Iemand vast zetten kost geld. Dus beste mensen, de raad voor 2016.......gewoon zwaar crimineel worden. Dan kan de boetes voor te hard rijden en fout parkeren met gemak betalen, je steekt de winst in je zak, en ach een paar uurtjs werkstraf daar kom je ook wel overheen.