Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Multidisciplinaire oefening in De Blauwe Hoeve

Toegevoegd: 16-11-2003, 10.35 uur
Door: Patrick van Hoecke [HVZeeland.nl]

HULST - Zaterdag 15 november was er een grote multidisciplinaire oefening te Hulst bij Verzorgingshuis De Blaauwe Hoeve.

 

Medewerking aan deze oefening was in totaal door ± 35 brandweerlieden, ± 25 personen van de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR) en ± 10 politieagenten Doel van deze oefening is het oefenen van de samenwerking van de brandweer, politie en bedrijfshulpverlening van De Blaauwe Hoeve. 

 

Het scenario

Op zaterdag 15 november wisselt een verpleegkundige van verzorgingshuis De Blaauwe Hoeve omstreeks 09.00 uur een zuurstofcilinder van een patiënt in kamer B005. Tijdens deze handeling ontstaat een steekvlam, welke de verpleegkundige en de patiënt dodelijk verwond. De gehele kamer verandert in een vuurzee. Door deze hevige brand ontstaan uitbreidingen in aangrenzende kamers en op de kamers op de 1e verdieping.

 

De meeste bewoners van het B-gebouw zijn zelfredzaam en zullen trachten een veilig heenkomen te zoeken. Hierdoor ontstaat in de gangen en trappenhuizen een ophoping van mensen met rollators, rolstoelen ed. De inmiddels gealarmeerde bedrijfshulpverleningsploeg (BHV) van De Blaauwe Hoeve start met het evacueren van slachtoffers en probeert een inschatting te maken van het aantal slachtoffers. De receptie van De Blaauwe Hoeve belt 112 en alarmeert de hulpdiensten.

 

Door werkzaamheden aan het waterleidingnet kan de brandweer ter plaatse niet beschikken over ondergrondse brandkranen. Daardoor zal via de regionale alarmcentrale (RAC) direct een tankauto van de Brandweer Beveren worden gealarmeerd. De politie zorgt voor afzetting van het terrein. Daarnaast begeleiden zij de GNK vanaf Terneuzen naar de plaats van het incident.

 

Verder zorgt de politie voor het strafrechtelijk onderzoek en gaat het ongewenst betreden van het gebouw tegen. Tijdens de bluswerkzaamheden vindt een explosie plaats in de nabijheid van de brandende kamers. Twee ingezette brandweermensen raken daarbij gewond en blijven liggen op de plaats, waar zij zich op dat moment bevonden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren