Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote uitslaande brand loods Vlissingen

Toegevoegd: 09-01-2016, 20.20 uur - Update: 11-01-2016, 10.25 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Aan de Edisonweg in Vlissingen is zaterdagavond een uitslaande brand uitgebroken in een loods. Er komt veel rook vrij.


De eerste melding van de brand kwam rond 20.05 uur binnen vanaf het Jaagpad. Er zijn twee blusvoertuigen en een hoogwerker opgeroepen om de brand te bestrijden. De brandweer zet in op het voorkomen van overslag naar andere panden. Rond 20.30 uur is er opgeschaald naar grote brand. Hierdoor is er nog een extra blusauto ingezet. Een half uur later is ook nog een waterwagen opgeroepen. De verwachting is volgens de brandweer dat het pand zelf en dat wat er voor staat zullen afbranden.

Het Jaagpad langs het kanaal is ter hoogte van de Energieweg afgesloten in verband met de brand. De rook trekt volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland over het kanaal. In de lijn van de rook die vrij komt ligt volgens de woordvoerder een verzorgingstehuis. "Het personeel is in kennis gesteld en gevraagd ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten." Het scheepvaartverkeer op het Kanaal door Walcheren wordt stil gelegd.

Bij de brand is volgens de Veiligheidsregio geen asbest vrijgekomen. Stichting Salvage wordt gealarmeerd en zal ter plaatse gevraagd worden. De brand neemt inmiddels af. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
leon (10-1-2016 om 00:49)
Complimenten voor de hulpverleners. Gelukkig nog enkele wagens kunnen redden. Sterkte voor de eigenaren.
darkangel (9-1-2016 om 23:32)
wens jullie heel veel sterkte
Peter (9-1-2016 om 22:29)
Waarom treft dit nou deze beste man en zijn vrouw! Ik wil beide enorm veel sterkte toewensen en hopenlijk krijgen jullie alles weer terug opgebouwd!
R (9-1-2016 om 21:30)
Brand val wel mee maar die asbestrook pffff.. Gemeente Vlissingen geen geld en zeggen dat t niet schadelijk is en de politie daar met open mond alles inademen. Net bij de SHELL geweest. je kon het gebouw niet zien alleen de gele kleur.
Ronald (9-1-2016 om 21:16)
Een waterwagen laten komen als je naast het kanaal staat. Goed opgelet mannen. Vooral blijven blussen.
Cookie-instellingen beheren