Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Weggelopen jongen van straat gehaald

Toegevoegd: 10-01-2016, 09.36 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft vannacht in de gemeente Sluis een jongen van straat gehaald die was weggelopen uit een zorginstelling. Hij had twee dagen op straat rond gezworven.


Volgens de politie had de jongen onderkoelingsverschijnselen. Hij werd aangetroffen nadat hij na twee dagen lopen en niet slapen volledig was uitgeput. Hij had vele kilometers afgelegd, aldus de politie. Op het politiebureau kreeg de jongen een deken en warme chocolademelk om op te knappen.

De instelling is vervolgens geïnformeerd en inmiddels is de jongen weer opgehaald. Volgens de politie heeft de betreffende jongere stemmetjes in zijn hoofd waardoor hij regelmatig wegloopt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aart Jobse (10-1-2016 om 14:21)
Goh, ook gek... dat Tragel hem heeft opgehaald op het politiebureau. Pas stond nog in de PZC/BN De Stem dat ze hem maar gewoon lieten lopen, omdat hij daarvan zou leren. Onvoorstelbaar dat dit kan in Nederland.
Nella (10-1-2016 om 13:34)
@ Terneuzenaar: Ik hoop dat dit een grapje is?! Een zorginstelling is geen dierenasiel, waar 'gevonden' dieren naar toe gebracht kunnen worden en via een chip de eigenaar gevonden kan worden. Het zou beter zijn dat er iets aan die bezuinigingen gedaan werd, zodat er wel voldoende zorg en aandacht gegeven kan worden aan deze jongen. Vooropgesteld dat het hierdoor komt, want dat weten we niet.
jan (10-1-2016 om 13:15)
Terneuzenaar: Gelijk heb je. Dus:: met dank aan Den Haag (ofwel de door ons gekozen regering !) vanwege niets ontziende bezuinigingsdrfften. .
Mariska (10-1-2016 om 12:42)
Ik vind de laatste regel in het nieuwsbericht ovebodig. Dit is prive informatie en niet noodzakelijk om te vermelden in het nieuwsbericht. Ook de manier waarop het is omschreven vind ik niet kunnen. Voor familie en de betreffende jongen is dit al zwaar genoeg, deze info hoeft niet vrijgegeven te worden.
Terneuzenaar (10-1-2016 om 11:16)
Deze berichten komen steeds vaker in het nieuws, misschien is het een optie om mensen met stemmen in hun hoofd, of om een andere reden een zorg instelling genieten, te voorzien van een gps track and find systeem. Er wordt zoveel bezuinigd in de zorg dat het voor het personeel haast onmogelijk is de juiste zorg en aandacht te bieden.
Cookie-instellingen beheren