Weggelopen jongen van straat gehaald

Toegevoegd: 10-01-2016, 09.36 uur

Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft vannacht in de gemeente Sluis een jongen van straat gehaald die was weggelopen uit een zorginstelling. Hij had twee dagen op straat rond gezworven.

Volgens de politie had de jongen onderkoelingsverschijnselen. Hij werd aangetroffen nadat hij na twee dagen lopen en niet slapen volledig was uitgeput. Hij had vele kilometers afgelegd, aldus de politie. Op het politiebureau kreeg de jongen een deken en warme chocolademelk om op te knappen.

De instelling is vervolgens geïnformeerd en inmiddels is de jongen weer opgehaald. Volgens de politie heeft de betreffende jongere stemmetjes in zijn hoofd waardoor hij regelmatig wegloopt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nella (13-1-2016 om 13:01)
@ Terneuzenaar, natuurlijk ben ik het eens met het feit dat deze jongen gepaste zorg nodig heeft. Maar het gaat mij te ver dat dit dan zou moeten met gps of dergelijke. En ik kan niet beoordelen wat de inhoud van deze gepaste zorg zou moeten zijn, omdat ik te weinig weet over deze jongen en zijn situatie. @Ana: Wil je iedereen waar je wel eens last van hebt opsluiten? Of in een hokje stoppen en het aan anderen overlaten om een oplossing te bedenken? Participatie moet wel van twee kanten komen. Als de regering wil dat cliënten in de zorg meer ambulant behandeld moeten worden en minder in instellingen verblijven, vraagt dat ook wat van ons als burger. Zoals begrip, mededogen, tolerantie en een helpende hand.
Terneuzenaar (10-1-2016 om 19:31)
Bovendien wordt dit systeem al langer toegepast in de ouderen zorg, met name mensen die lijden aan dementie, maar ook de alom bekende enkelband voor gedetineerden die thuis hun straf mogen uitzitten. Dit is keiharde realiteit, voor deze jongen hoort daarom ook gepaste zorg!
Terneuzenaar (10-1-2016 om 19:24)
@Nella, laat voorop staan dat dit misschien dubbel kan overkomen, maar ik bedoel dit positief. De familie van deze jongen zou zoiets dankbaar zijn, nu vriest het niet buiten, anders had ik de kans op overleven niet veel gegeven. Gelukkig maar dat deze jongen weer veilig binnen zit,niet?
peggy (10-1-2016 om 18:28)
ik denk dat stichting tragel eens zich moet verdiepen in waarom hij dit doet,hij heeft ook al eens in sas van gent aangebeld bij mensen, arme jongen geeft aan dat hij niet gelukkig is daar. en hem straffen met een hele week op zijn kamer blijven helpt niks hoor. hem helpen en tijd vrij voor maken maar ja dat kan niet meer in de zorg dankzij premier rutten. Nederlanders wordt toch eens wakker.
Ana (10-1-2016 om 15:02)
Zorg over vraagt met dergelijke cliënten , afgelopen week stond er ook al een heel artikel in de pzc. Is dit bezuiniging? of te weinig mogelijkheden? voor zorg instelling, of hoort deze cliënt gewoonweg niet binnen deze instelling thuis. Op deze wijze geven deze cliënten over last voor mede burgers kan niet de bedoeling zijn. Zou dan ook de zorg instelling willen vragen om een structurele oplossing voor alle betrokkenen. En zich er niet met een leien dakje via de pzc er van af te maken.
S. (10-1-2016 om 14:59)
@terneuzenaar, dat zou inderdaad een handige optie zijn..... Maar in NL verboden ivm de wet op de privacy. Hoe nodig het in sommige gevallen ook is.