Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel schade bij bizar ongeluk Oosterscheldekering

Toegevoegd: 11-01-2016, 04.21 uur - Update: 11-01-2016, 09.43 uur
Door: Rolf de Feijter

NEELTJE JANS - Bij een bizar ongeluk op de Oosterscheldekering (N57) ter hoogte van Neeltje Jans is in de nacht van zondag op maandag veel schade ontstaan.


Het ongeluk gebeurde rond 02.30 uur. De bestuurder van een personenauto, een 18-jarige jongeman uit Burgh-Haamstede, raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, vloog van het viaduct af en kwam met zijn voertuig beneden op het fietspad van de Dijkgraaf A.M. Gelukweg op zijn kant terecht.

Als gevolg van het ongeluk onstond flinke schade en lag de weg bezaaid met brokstukken. Van de auto was weinig meer over. De bestuurder is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto getakeld. Hoe het bizarre ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan D. (12-1-2016 om 07:44)
Nee Leo, dat heeft daar niets mee van doen. Het is nl. maar net hoe de auto landt, dus hoe de botsenergie zich verspreidt.
leo (11-1-2016 om 22:18)
toch een veilige auto als je bedenkt dat volgens johan de bestuurder een paar schrammen heeft het blijkt dus toch dat de auto een veilige kooi heeft sterkte voor de bestuurder een ongeluk zit in een klein hoekje
Jan (11-1-2016 om 21:27)
Aan de linkerkant van de weg loopt de vangruil schuin omhoog, vlak voor het viaduct. Als je de controle over het stuur verliest door wat voor omstandigheden dan ook (gladheid, aquaplainen of slaap) en je komt aan die kant terecht fungeert dat natuurlijk als een schans en lig je zo naast het viaduct. Overigens vind ik het erg kortzichtig om uit het gegeven dat de jongeman in kwestie nog maar 18 jaar is te concluderen dat hij dan wel roekeloos gereden zal hebben of zat te sms'en. Niets wijst daar op, sterker nog: in de auto van je pa, ma of opa of oma kijk je wel drie keer uit. Waar het om gaat is dat deze knul in alle redelijkheid dood had kunnen zijn en we allemaal blij mogen zijn dat hij dat niet is.
Argus (11-1-2016 om 19:10)
Al was het de auto van z'n opa, Peter, dan nog rijdt de auto meestal niet uit zichzelf van de weg af,. De oorzaak is natuurlijk onbekend maar al zou het wegdek glad zijn geweest dan nog dient de bestuurder het voertuig onder controle te hebben en te houden. Snelheid omlaag tijdens bijzondere weersomstandigheden bijvoorbeeld en geen seconde afgeleid worden omdat je bij b.v. 80 km per uur 22 meter per seconde aflegt . Daarom. De bestuurder zal dat nu ook wel weten. Beterschap jongen en veel oefenen. Dat hebben we allemaal moeten doen. Ook Ik, Jos, Peter, Michelle, Cor enz.
Anna (11-1-2016 om 18:42)
Tja.... vraag me alleen af hoe je over de vangrail vliegt! Moet toch iets aan voor gebeurd zijn. Bizar, sterkte voor t slachtoffer, vergeleken met de auto komt hij er goed van af begrijp ik van Johan. Had zwaarder letsel verwacht.
Leo (11-1-2016 om 18:38)
Achttien jaar, Peter. Gewoon eerst even de eerdere reacties lezen alvorens je reageert. En verder, tja, om gelanceerd te worden hoef je geen 120 km/u te rijden hoor Peter.... Gezien de leeftijd denk ik toch aan roekeloos (en/of te hard) rijden. O ja, die 'plotselinge' hagel... Nou, als je je gas loslaat zit je zó van 80 op 40 hoor Johan... Je moet je snelheid niet alleen aanpassen aan de wegomstandigheden, maar natuurlijk ook aan (de kwaliteit van) je vervoermiddel..........
Cookie-instellingen beheren