Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Gemeente sluit pand om aftappen stroom

Toegevoegd: 11-01-2016, 14.50 uur - Update: 11-01-2016, 15.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft zondag het pand van videotheek Viduet in Middelburg gesloten omdat er illegaal stroom werd afgetapt. Dat is zojuist bekend gemaakt.


Volgens een woordvoerder van de gemeente Middelburg toonde onderzoek van de politie afgelopen week aan dat er vanuit het pand aan de Beenhouwerssingel illegaal stroom werd afgetapt. Het pand werd daarom tijdelijk afgesloten van het elektriciteitsnet. In het pand werd volgens de politie ook een kleine gebruikershoeveelheid drugs gevonden. Donderdag werd er iemand meegenomen voor verhoor, maar die was al snel weer op vrije voeten.

De politie constateerde zondag echter opnieuw dat er stroom buitenom de meter werd afgenomen en daarop werd door de gemeente actie ondernomen. Volgens de gemeente was er sprake van een (brand)onveilige situatie en daarom heeft het gemeentebestuur van Middelburg besloten om het pand te sluiten en te verzegelen. "De gemeente wil door de sluiting de veiligheid van inwoners en ondernemers in de omgeving garanderen", zo meldt een gemeentewoordvoerder.

Het pand zal volgens de gemeente naar verwachting weer open gaan als de onveilige situatie is opgeheven. Woordvoerders van zowel de politie als de gemeente konden vanmiddag nog niet zeggen waarvoor de afgetapte stroom precies werd gebruikt. De politie doet nog nader onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (12-1-2016 om 13:34)
Die eigenaar zal nog het één en ander aan rekeningen en boetes tegemoet kunnen zien. Delta gaat gegarandeerd een berekening maken wat er aan stroom gestolen is en het OM gaat nog wel een bedragje in rekening brengen ter zake van een economisch delict. Gaat een dure tijd worden voor die man...
wim (11-1-2016 om 18:47)
Wie verwacht nou toch zoiets bij een videotheek illegaal stroom aftappen knap stukje werk van politie.
Cookie-instellingen beheren