Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 173 km

Zaak Belgische oplichter uitgesteld

Toegevoegd: 11-01-2016, 16.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 37-jarige J. B. uit het Belgische Poppel zal nog even moeten wachten voordat hij hoort van justitie voor hem in petto heeft.


De zaak tegen B. zou maandag door de rechtbank in Middelburg worden behandeld, maar de rechtbank verklaarde de oproeping nietig omdat deze niet goed was betekend. Daarnaast verblijft B. is een cel in Hasselt en komt daar - misschien eerder - maar uiterlijk juli 2018 pas weer uit.

B. wordt ervan verdacht bij ettelijke bedrijven in Nederland, waaronder één in Krabbendijke, geprobeerd hebben om onder een valse naam en hoedanigheid stalen rijplaten mee te krijgen. Soms lukte dat, soms niet. Door een buizenbedrijf in Zwijndrecht kreeg hij in ieder geval voor 180.000 euro aan stalen buizen geleverd, die hij prompt als oud ijzer verkocht voor 70.000 euro.

De betaling van de buizen bleef overigens achterwege. En zo verliep het ook met meerdere leveringen van stalen rijplaten. Er kwam een eind aan zijn handel en wandel toen een potentiële leverancier het zaakje niet vertrouwde, de politie inschakelde en de man op heterdaad kon worden betrapt.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren