www.hvzeeland.nl

Inzamelingsactie na verwoestende brand

Toegevoegd: 11-01-2016, 17.03 uur

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Er is een inzamelingsactie gestart naar aanleiding van de verwoestende brand die dit weekeinde in Vlissingen de loods en woonwagen van Karel en Lenie van der Linden volledig in de as legde.

De actie is opgezet door een vriendin van de twee. Karel en Lenie zouden wel verzekerd zijn geweest, maar het zou nog maar de vraag zijn of het volledige schadebedrag gedekt zal worden. Daarom is nu al een speciaal rekeningnummer geopend waarop mensen een bijdrage kunnen overmaken.

Het ingezamelde bedrag zal sowieso gebruikt worden om de eerste benodigdheden te kunnen aanschaffen zonder dat op de verzekering gewacht hoeft te worden. Op de Facebookpagina van de Middelburgse weekmarkt worden mensen opgeroepen te doneren. "Deze lieve schatten zijn werkelijk alles kwijt en nu nog in het bezit van twee koffers met zomerkleding van de vakantie op Gran Canaria waarvan ze tot dit weekeinde van genoten."

Geld kan worden overgemaakt naar NL79 INGB 0701 3186 86 t.n.v. J.E. Boeckhout-van Hoogenhuizen. Op de Middelburgse weekmarkt aanstaande donderdag zal ook geld ingezameld worden via collectebussen. Er komt sowieso een inzamelpunt bij de kraam van De Notenexpres.

De politie heeft inmiddels laten weten dat de brand niet is aangestoken. Wat de oorzaak dan wel is, is nog niet duidelijk.

Zie ook:
- Brand in loods Vlissingen niet aangestoken (10-01-2015)
Kermisattracties in afgebrande loods (09-01-2015)
Grote uitslaande brand loods Vlissingen (09-01-2015)