Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt voor belemmeren politie

Toegevoegd: 13-01-2016, 09.50 uur
Door: Roland de Jong

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft dinsdagmiddag in Bergen op Zoom een 26-jarige Tholenaar aangehouden omdat hij agenten probeerde te beletten een woning binnen te treden. De politie wilde het pand binnengaan om te onderzoeken of er een wietkwekerij was gehuisvest.


Volgens de politie vond de arrestatie plaats in de Antwerpsestraat. Agenten belden daar bij een woning aan en de deur werd opengedaan door de Tholenaar. Hij wilde de agenten niet binnenlaten. Een hulpofficier van justitie heeft toen een machtiging tot binnentreden afgegeven omdat er voldoende aanwijzingen waren dat er een kwekerij aanwezig zou kunnen zijn.

Met een dergelijke machtiging hebben agenten wettelijk toestemming om de woning tegen de wil van de bewoner alsnog te betreden. De man wilde echter nog steeds niet meewerken en belette de agenten de woning te betreden. Hierop is de 26-jarige aangehouden.

Volgens de politie werden in het huis veel goederen aangetroffen die gebruikt worden bij een hennepkwekerij maar een in werking zijnde plantage werd niet aangetroffen. "Maar vermoedelijk is er tot voor kort wel eentje geweest", zo laat de politie weten. Alle goederen zijn in beslag genomen.

De aangehouden verdachte is inmiddels weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren