Gemeente Hulst zoekt levensredders

Toegevoegd: 13-01-2016, 12.29 uur

Door: Roland de Jong

HULST - De gemeente Hulst is op zoek naar levensredders. Het gemeentebestuur wil namelijk personen in het zonnetje gaan zetten die een levensreddende handeling hebben verricht.

Volgens de gemeente is het is eerste hulp van cruciaal belang bij noodsituaties. "Jaarlijks worden in ons land veel mensen gered door tijdig ingrijpen van burgers. Bijvoorbeeld omdat zij direct starten met reanimeren als iemand een hartaanval krijgt. Of omdat zij een bewusteloos persoon uit een brandend huis of een auto te water weten te redden."

"Ook in de gemeente Hulst komt het weleens voor dat burgers door snel en goed ingrijpen het leven van een persoon redden. Het zijn prestaties van formaat die letterlijk levensbelangrijk zijn. Ons gemeentebestuur wil daarom graag personen die een levensreddende handeling hebben verricht in het zonnetje zetten", aldus een woordvoerder.

De redders zullen tijdens een bijeenkomst op vrijdag 11 maart om 15.30 uur in de taverne van het stadhuis in Hulst in het zonnetje worden gezet. Iedereen kan een niet-professionele levensredder uit zijn of haar omgeving aanmelden bij de gemeente. "Afhankelijk van de ‘zwaarte’ van de aanmelding wordt er vervolgens een afweging gemaakt", zo legt de woordvoerder uit.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 5 februari via bestuursondersteuning@gemeentehulst.nl of telefonisch via 14-0114.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marc (24-1-2016 om 19:22)
Maak ziekenfonds goedkoper. daar is iedereen mee geholpen,ook mensen in nood!
hulp (14-1-2016 om 00:52)
Hoi ik heb iemand uit nood echt nood, geholpen hoef er niets voor te hebben, ook niet in het zonneke gezet te worde. een helper
piet (13-1-2016 om 20:03)
@Ad.... het artikel zegt: "dat burgers door snel en goed ingrijpen het leven van een persoon redden." Wat is er mis om deze mensen in het zonnetje te zetten. Zo normaal is hulp voor een ander niet meer, helaas.
Ad (13-1-2016 om 19:01)
Ziekelijk gewoon, dat zo'n gemeente wil gaan pronken met die 'voorbeeldige' inwoners. Beste gemeentemedewerkers, doe gewoon uw ding met plezier en zo goed als in uw vermogen ligt en ga niet mee in de propaganda van uw 'organisatie'. Dat is pas een prestatie! Iedereen heeft recht op dat zonnetje en iedereen presteert naar vermogen. Meestal zit er verschil in de vermogens, laten we elkaar daarbij helpen.