Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Eigenaren achtergelaten honden gezocht

Toegevoegd: 13-01-2016, 20.37 uur
De twee achtergelaten viervoeters.
De twee achtergelaten viervoeters.
© Foto: Politie Zeeland / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De afgelopen weken zijn op Walcheren twee honden vastgebonden en achtergelaten. Dat gebeurde op verschillende plaatsen. De politie is op zoek naar de eigenaren van de dieren.

Op 30 december werd bij Fort Rammekens in Ritthem een bruin met witte Stafford aangetroffen. Op 12 januari werd bij het Stadhuisplein in Vlissingen een kruising van een Mechelse Herder achtergelaten. Dit dier droeg volgens de politie een metalen prikkelband.

Geen van beide honden was voorzien van een chip. De politie heeft de dieren naar het asiel gebracht. Daar wordt goed voor ze gezorgd. De viervoeters maken het goed. De dierenpolitie is echter wel op zoek naar wie de honden heeft achtergelaten. Daarom wordt mensen gevraagd die menen een hond te herkennen contact op te nemen met de politie. Die is namelijk erg benieuwd waar de dieren thuishoren.

Mensen met tips kunnen bellen naar 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. Vermeld bij herkenning van de Stafford het registratienummer 2016012083 en bij de kruising van de Mechelse Herder het registratienummer 2016010696.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mevrouwx (16-1-2016 om 19:51)
wel super zieleg ik wil wel goed voor ze zorgen hoor alhoel ik een klein huisje heb t s helaas niet groter en ik heb een kleine chuwuwa hondje ik hou van mijn beestje maakt mij niet uit hoe veel zorg ze geven ik mag niet werken en ben hele dagen thuis ik heb helaas niks betrers te doen ik kan hele dagen met de honden lopen buiten tja wat moet ik anders iemand meschien een sugestie hier op ?
J.Broeders (15-1-2016 om 23:48)
wat zijn dit toch voor mensen die hun dieren zo achterlaten,voor mij onbegrijpelijk, is dit de wereld waar in we nu leven,,mensen niets meer dieren niets meer..........wat blijft er dan over?????????????????? wordt dit eng!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ger (14-1-2016 om 19:52)
Misschien gestolen voor illegale vechthondenwedstrijden? Niet agressief genoeg? Er is een waarschuwing uitgegaan van de provincies dat mensen uit zijn op honden om ze te gebruiken voor deze laffe wedstrijden. Mensen let aub goed op!!
W. Kruit (14-1-2016 om 17:03)
Baasje naar de wintersport, misschien? Ik hoop dat ze voor die beestjes een GOED baasje vinden!
PETA (14-1-2016 om 11:30)
"Thuishoren"?? Juist NIET thuishoren!!
jennie (14-1-2016 om 10:15)
de honden belasting omhoog doen . deze belasting zo duur maken dat mensen niet zo vlug meer zomaar even een hond nemen omdat het zo leuk en gezellig is .