Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Zeeuwse redders KNRM iets minder druk

Toegevoegd: 14-01-2016, 10.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse KNRM-reddingsstations hebben vorig jaar iets minder incidenten afgehandeld dan in de voorgaande drie jaren. Dat blijkt uit het jaaroverzicht 2015.


In 2015 werd de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in onze provincie 247 keer ingezet. In voorgaande jaren lag dat aantal hoger: 265 keer in 2014, 262 keer in 2013 en 277 keer in 2012.

Het drukst was het voor de redders van het station Neeltje Jans. Zij kregen 83 meldingen binnen. Ook in andere jaren kreeg dit station de meeste oproepen. Verder was het met name druk bij de stations Breskens (50), Veere (48) en Westkapelle (37). Bij de stations in Cadzand en Hansweert was het, net als in voorgaande jaren wat minder druk. Zij kregen respectievelijk 14 en 15 meldingen te verwerken.

De KNRM kreeg landelijk in totaal 2.332 meldingen binnen. Daarbij werden 3.630 mensen gered. Het drukst was het op het station Ameland Ballumerbocht. Deze redders werden namelijk maar liefst 170 keer ingezet; meer dan 3 keer per week.

De Zeeuwse KNRM-stations zijn overigens nog op zoek naar nieuwe redders. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de reddingsmaatschappij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jeroen (14-1-2016 om 20:53)
R, Dus de mensen die mantelhulp zijn, die onbetaald diensten verlenen bij andere mensen; de mensen die vrijwillig op de buurtbus rijden, allemaal broodrovers??? Mensen die vrjiwillig andere mensen reanimeren omdat er word bezuinigd op de ambulances, allemaal broodrovers?? Naar mijn mening, een ondoordachte kortzichtige manier om anoniem modder te gooien naar een organisatie die zijn best doet om mensen te helpen. Wees dan zo flink om je voltallige naam bij je artikel te schrijven,
R (14-1-2016 om 16:57)
Broodrovers , ze slepen de enen na de andere boot aan wal ...dat is niet redden.
Graag uitleg (14-1-2016 om 12:56)
Quote: "Daarbij werden 3.630 mensen gered" Unquote - Welke definitie van het woord redden wordt hier gebruikt ? Wordt hier ook meegeteld het aantal keren dat de reddingsboot puur en alleen werd ingezet als sleepboot voor het vlottrekken van gestrande jachten, terwijl er totaal geen gevaar voor mensenlevens was ? Recent nog viel een zeiljacht dat op de motor onderweg was naar Breskens zonder die motor. Het kwam zoals het een zeiljacht betaamd op de zeilen naar Vlissingen Rede. Omdat de schipper de haven niet op de zeilen durfde binnenlopen werd via de Kustwacht de reddingsboot geregeld om het schip de haven van Breskens binnen te brengen. Om hier de kwalificatie "redden van mensen" aan te geven, gaat mij toch een beetje te ver.
Cookie-instellingen beheren