Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Monumentale kastanjeboom Middelburg vernield

Toegevoegd: 15-01-2016, 16.37 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De grote monumentale kastanjeboom op het Tympaanplein bij de Markt in Middelburg zal vermoedelijk binnen twee jaar afsterven omdat vandalen de stam van de boom hebben vernield. De politie zoekt getuigen.
 
Tussen 22 december en 13 januari is de kastanjeboom vernield door de stam van de boom te beschadigen. Het vermoeden is dat dit moedwillig is gedaan. Onderin de stam zitten allerlei diepe inkervingen en de bast van de boom is verwijderd.
 
Door de vernielingen wordt de sapstroom van de boom onderbroken en kan de boom geen voedingsstoffen meer tot zich nemen. Het behoeft geen uitleg dat een boom zonder voedingsstoffen langzaam afsterft en de verwachting is dan ook dat dit binnen nu en twee jaar zal gebeuren.
 
De boom is een vertrouwd beeld op het Tympaanplein en de gemeente neemt dit feit dan ook hoog op. Vandaar dat ook aangifte is gedaan van vernieling. De politie wil heel graag weten of er mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben wat met deze vernieling te maken heeft.


Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Mensen kunnen hun informatie ook melden op het politiebureau in Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (15-1-2016 om 19:33)
Wat een losers. Mag toch hopen dat wie dat ziet het sowieso meldt.
Middelburger (15-1-2016 om 18:21)
Camera's zijn zeker in en rondom de Markt geen overbodige luxe. Blijkt maar weer eens.
luctor (15-1-2016 om 17:01)
Het kapot maken van deze boom is grof schandaal
Cookie-instellingen beheren