Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
100 files van totaal 386 km

Grote gezamelijke controle bij sluizen Terneuzen

Toegevoegd: 15-01-2016, 16.53 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Donderdag is een grote controle gehouden door het Verkeersteam van Politie Zeeland-West-Brabant in samenwerking met de Belastingdienst Zuid-West. De politie deelde bekeuringen uit en ook werden enkele auto's in beslag genomen. Er werden ruim 3400 voertuigen gecontroleerd.


Bij de controle, die plaatsvond bij het sluizencomplex in Terneuzen tussen 09.00 en 16.30 uur, is gebruik gemaakt van een zogenoemde ANPR-auto. Dat is een auto die kentekens kan scannen en zo kan zowel de Belastingdienst als de politie er achter komen wie er nog boetes heeft openstaan of wie een wanbetaler is.

Tijdens de controle werden 3443 voertuigen gecontroleerd. Bij één gecontroleerde zou nog een boete openstaan. Uit onderzoek bleek dit niet meer het geval te zijn en de betrokkene kon zijn weg weer vervolgen. De Belastingdienst heeft acht beslagen gelegd, drie voertuigen moesten achterblijven op de controleplaats en zijn direct afgevoerd door de Belastingdienst. Er zijn geen directe betalingen gedaan dit keer.

Verder zijn er door de politie vier bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die hun gordel niet droegen, twee bestuurders kregen een verbaal omdat zij niet handsfree belden en twee bestuurders moesten de tintfolie van hun autoruiten verwijderen omdat deze te donker was. Hiervoor krijgen zij ook een bekeuring.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RelBelg (16-1-2016 om 13:11)
Ze moeten eens s-avonds bij grens controles doen, en dan vooral die vrachtwagens die rond rijden als Kerstboom verlichting. Ach ja ze moeten ergens de staats-kas mee vullen...
Terneuzenaar (16-1-2016 om 10:54)
@W.Kruit, de belastingdienst moet natuurlijk een enorm vermogen innen bij de werkende Nederlander want onze gasten op Marina Beach die met groepen in Terneuzen rondlopen moeten gefinancieerd worden? Voor hun beltegoed kaartjes? Menneer die volgens het boekje weet te oordelen ziet de problematiek niet waar niet alleen Terneuzen, maar geheel Nederland onder zucht.
W. Kruit (16-1-2016 om 00:53)
@fred, stelletje graaiers!? Elke cent die niet door dat soort wanbetalers wordt betaald, moet door jou en mij worden opgebracht! Aanpakken die gasten! @Terneuzenaar, burgertje pesten? Die gasten die ze "pesten" verdommen het om te betalen wat een ander wèl moet betalen! Dat soort figuren kunnen ze niet genoeg pesten. En iedereen weet dat je een gordel moet dragen (en waarom!!) en dat niet-handsfree bellen in de auto net zo gevaarlijk is als rijden met een paar borrels op. Terecht dat daar op gelet -en voor bekeurd- wordt...
Dom (16-1-2016 om 00:22)
Wat een domme reacties weer hier. Prima actie. Moest vaker gebeuren. Iemand die zijn belasting of boetes niet betaalt is gewoon een op de maatschappij parasiterende crimineel. Of zoals Teneuzenaar zo iemand noemt: het is tuig. En ja, je riem niet aan, niet handsfree bellen, je ruitjes te veel getint .... je weet toch dat dat niet mag. Je wordt niet gepest als ze je aanhouden, je wordt gewoon even met je neus op de feiten gedrukt. En @fred, je zal op je neus kijken als jij ze eens nodig hebt en ze antwoorden je, nu even niet, want het is klo......weer.
AD. (16-1-2016 om 00:15)
Moeten ze veel meer doen
albert (15-1-2016 om 21:11)
Mooi, gewoon belasting betalen zoals iedereen en als je nog steeds zo stom bent om niet handsfree te bellen tijdens het rijden dan verdien je die bekeuring gewoon.
Cookie-instellingen beheren