Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 365 km

Politie traceert baasje achtergelaten hond

Toegevoegd: 15-01-2016, 21.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft achterhaald wie de eigenaar is van één van de twee honden die de afgelopen weken op Walcheren werden vastgebonden en achtergelaten.


Woensdag plaatse de politie op Facebook een oproep met daarbij foto's van twee viervoeters. De dieren waren achtergelaten en de politie zocht de baasjes. Op 30 december werd bij Fort Rammekens in Ritthem een bruin met witte Stafford aangetroffen. Op 12 januari werd bij het Stadhuisplein in Vlissingen een kruising van een Mechelse Herder achtergelaten.

De politie weet inmiddels wie het baasje van de Stafford is. De dierenpolitie gaat verder onderzoek doen. Wie de eigenaar van de andere hond is nog niet zeker. "Over het baasje van de kruising Mechelse Herder willen we graag nog meer informatie", aldus de politie.

Mensen kunnen tips doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Zie ook:
Eigenaren achtergelaten honden gezocht  (13-01-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (17-1-2016 om 13:49)
De dierenpolitie gaat verder onderzoek doen, naar wat dan? Wanneer de hond voor het laatst eten heeft gehad voordat deze werd vastgebonden? We kunnen onze schande uitspreken, maar daar blijft het ook bij, welke straf het wetboek ook kent, het zal helaas niet compenseren met wat deze hond is aangedaan. Waarom is er wel de verplichting honden belasting te betalen, maar de screening of iemand geschikt is voor een hond bestaat niet? Hieraan is de wet mede schuldig aan, helaas. Sterkte voor de Stafford, het is een geweldig ras, mits deze een consequente opvoeding heeft genoten.
Boer jan (17-1-2016 om 10:57)
Gadverdamme dat je zo iets kan doen! een weerloos dier! ze zouden net als in Afghanistan Z'n handen moeten afhakken! ik ben blij dat het diertje in ieder geval niet meer bij deze persoon is,! het is gewoon zo eng dat er zulke gekke rond lopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anna (17-1-2016 om 00:14)
Ik wens de persoon die dit gedaan heeft al het slechts toe walgelijk Wat laf dat je zoiets kan doen! Ik hoop voor de hond dat het heel goed terecht komt.
E Muller (16-1-2016 om 09:31)
Wat een onvoorstelbaar lowlife figuur keihard aanpakken juridisch wat helaas nooit gebeurd in dit land ,en jammer dat zulke lui niet gewoon op het net gezet worden ,weet zijn werkgever -als hi/ zijj die heeft gelijk wat ze in hun gelederen hebben ,zo,n iemand iemand is gewoon gestoord niks meer en minder
Jan (16-1-2016 om 09:16)
Goed dat de eigenaar van de staffford is gevonden,wat ook dan op zijn plaats zou zijn dat die gene ook voor de kosten opdraai van het asiel ect ,en ook een flinke boete krijgt opgelegd,en ook een foto van deze persoon plaatsen want tenslotte want dit persoon is ook een crimineel of je nu een boef bent ect ect het is niet goed te praten.maar ik ben wel benieuwd wat hier voor straf wordt opgelegd en dat dit wel bekend wordt gemaakt zodat andere mensen weten wat de gevolgen zijn een dier onbeheerd achter laten of nu een hond is of een geit paard varken of een kat maakt niet uit het zijn allemaal dieren
nederbelg (16-1-2016 om 07:42)
Vanaf nu een huisdier verbod voor deze persoon. Een flinke boete voor dit gepleegde feit, hem/haar laten opdraaien voor de door de politie gemaakte kosten én van de opvang voor deze hond.
Cookie-instellingen beheren