Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Kruipruimte Haamstede volgelopen door regen

Toegevoegd: 16-01-2016, 11.45 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer heeft vrijdag in Burgh-Haamstede een kruipruimte leeggepompt die door de hevige regenval was volgelopen met water.


De brandweer werd even voor 08.30 uur opgeroepen naar de woning aan de Grevelingenlaan. Ter plaatse is de kruipruimte met behulp van een elektrische pomp weer watervrij gemaakt.

Er werden een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig ingezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (17-1-2016 om 12:46)
Het gebied daar is duingebied, maar staat bekend om zijn slechte afvoer van regenwater. Dat de kruipruimte vol water staat is normaal geen probleem, maar als het hoger komt dan het luik van de kruipruimte, wordt het wel een probleem.
Waterman (17-1-2016 om 00:49)
@L, je hebt kennelkijk geen flauw idee dat er een omslagpunt bestaat waarop de riolering het water niet meer aan kan, de persleidingen het water niet meer kunnen wegpompen, of wanneer de poldersloten de stand bereiken dat het grondwater het kritieke niveau bereikt. Kurkdroge kruipruimtes, ja ze kunnen in minuten tijd ineens vollopen. Misschien beter om je in de materie te verdiepen voordat je reageert
L. (16-1-2016 om 15:55)
@ kees, Lol als er echt zoveel water in je kruipruimte staat, dan is dat niet opeens gekomen door een regenbui en had je dus al veel eerder actie moeten ondernemen (en niet de brandweer bellen)
kees (16-1-2016 om 14:11)
Kan wel met een emmertje. maar er zit al snel 50 M2 water in en met een emmertje ben je dan wel een week bezig. Bovendien trekt het water in je betonvloer als je te lang wacht en dan staan er zo 3 weken bouw drogers in je huis en als je laminaat heb kan je dat ook weggooien. Is bij mij gebeurt dus kan er over mee praten. De brandweer bellen is dus wel zo verstandig.Echter de kosten zouden dan via de inboedelverzekering moeten.
Waterman (16-1-2016 om 13:11)
@L Tja, soms reageren mensen echt zonder na te denken. Zonder ook maar enige wetenschap van de omstandigheden te hebben. Als bij jou standaard water in de kruipruimte staat zou ik er toch maar eens iets aan laten doen. Geen gezonde situatie. Niet voor het huis en niet voor jezelf. En heb je al eens een paar cub water met een emmer verplaatst ?
sander (16-1-2016 om 13:09)
ow dat is goed ik het weet dat je daar ook de brandweer voor mag bellen, heb hier ook nog een kruipruimte waar bijna tot de rand water in staat, hoef ik zelf mn pomp niet uit de schuur te pakken
Cookie-instellingen beheren