Bewoners Tholen gered door CO-melder

Toegevoegd: 17-01-2016, 12.31 uur

Door: Roland de Jong

THOLEN - De bewoners van het pand waar vanochtend in Tholen een hoge concentratie koolmonoxide (CO) was gemeten zijn daardoor tijdig gewaarschuwd en zo is erger voorkomen. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland.

De CO-melder van de bewoners ging rond 11.00 uur af en hierop werd de brandweer gebeld. Die startte bij aankomst direct een onderzoek en al snel bleek er inderdaad een hoge concentratie koolmonoxide in de woning te hangen. Hierop is de woning geventileerd, onder andere met behulp van een overdrukventilator.

De bewoners van het pand zijn door de ambulancedienst onderzocht. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio bleken zij niet verder behandeld te hoeven worden. "Ze waren dankzij de melder tijdig gealarmeerd", aldus de woordvoerder.

De hoogste concentratie koolmonoxide werd gemeten op zolder, in de buurt van de cv-ketel. Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat deze vermoedelijk ook de hoge concentratie CO heeft veroorzaakt. De CV-installatie is daarom uitgeschakeld. Totdat een installateur de ketel heeft gerepareerd en veilig bevonden verblijven de bewoners tijdelijk elders.

Zie ook:
Hoge waarde koolmonoxide in woning Tholen (17-01-2016)


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (17-1-2016 om 14:10)
Inderdaad zowel brandmelders als co melders verplichten in alle woningen en jaarlijks laten checken. Doe ik ook. Zelfs bij een nieuwe moderne cv ketel kan je co krijgen als deze ergens lekt
Bart,Tholen (17-1-2016 om 12:40)
Zo zie je maar hoe belangrijk een CO-melder is, van mij mogen ze het verplichten.