Weerbericht:
Onbewolkt en kleine kans op een ondiepe mistbank, overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Boetes bij bromfietscontroles Vlissingen

Toegevoegd: 19-01-2016, 16.39 uur
Eén van de bromfietscontroles in de gemeente Vlissingen.
Eén van de bromfietscontroles in de gemeente Vlissingen.
© Foto: Twitter / Team Verkeer ZWB
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Vandaag werd er in de gemeente Vlissingen, op twee verschillende locaties, een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werd er samengewerkt met het verkeersteam van de politie.

In het kader van het landelijke project Brom Effe Normaal werden brom- en snorfietsen gecontroleerd op de technische eisen, werden ze op de rollenbank gezet om snelheid te meten en werden ook de bestuurders onder de loep genomen.

Uiteindelijk werden 24 brom- en snorfietsen gecontroleerd waarvan er 11 niet voldeden aan de gestelde technische eisen. De bestuurders hiervan kregen te horen dat hun voertuigen opnieuw bij de RDW gekeurd moet worden. Tot die tijd mogen ze niet meer rijden.

Verder werden 4 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs in de categorie AM. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kijker.. (20-4-2016 om 14:36)
moet ook maar weer eens hier in Middelburg gebeuren..het is te gek om los te lopen hier
Cilla (20-4-2016 om 07:27)
Belachelijk! Omdat hij harder kan wil toch niet zeggen dat de bestuurder zich niet aan de snelheidslimiet houd?
Jaap (21-1-2016 om 08:20)
@Vlissinger, u weet toch wel dat deze scooters 49,9 cc zijn dus brommers. Die overal te wereld gewoon 80 rijden. Hier worden ze begrenst en geknepen in Nederland dus de frames er wel op berekend zijn. Als de politie nou echt geld wilt verdienen pak dan die fietser is flink aan!! Drie breed op fietspad, geen verlichting en dan nog veel ergerlijker is dat ze met de koptelefoons oprijden en niks horen. Maar daar zie je ze nooit op controleren want dat is te gemakkelijk voor ze. En dan al de mensen die zeggen moeten ze vaker doen, vergeet niet dat jullie ook allemaal jong geweest zijn en dat jullie brommertje ook te hard reed en opgevoerd was.
Vlissinger (20-1-2016 om 14:19)
@ Jaap, u weet toch wel dat bromfietsen en scooters op het moment dat ze (nieuw) verkocht worden begrenst zijn daar deze conform de wegenverkeerswet maar een bepaalde maximum snelheid mogen rijden? Dit is niet om de bestuurder te pesten maar omdat het frame van deze apparaten er niet opgebouwd zijn om zo hard te rijden.
Cees (20-1-2016 om 10:56)
Politie Goede actie. Opgevoerde bromfietsen zijn niet verzekerd. Het is allemaal leuk totdat er iemand wordt aangereden of dat de bestuurder zelf met zwaar letsel in het ADRZ terecht komt. Vaker controleren is de beste remedie, om de scheurende jeugd met iverlastgevende uitlaten aan te pakken. Ouders wat doen jullie aan je overlastgevende kinderen.
Jaap (20-1-2016 om 09:39)
Gaan we dan ook alle auto's op de rollerbank zetten!!!! En die te hard kunnen naar de RDW sturen. Want die rijden ook allemaal te hard waar ze ook maar rijden.