Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand op binnenvaartschip bij Terneuzen

Toegevoegd: 19-01-2016, 18.19 uur - Update: 19-01-2016, 19.59 uur
Door: Roland de Jong en Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Op de Westerschelde bij Terneuzen is dinsdag aan het begin van de avond brand uitgebroken op het 67 meter lange en 9 meter brede cargoschip 'Argo'.


Het schip, geladen met stenen, kwam vanaf het Kanaal van Gent naar Terneuzen en was onderweg naar het Duitse Stuttgard. De bemanning moest echter rond 17.35 uur vanwege de problemen omdraaien ter hoogte van Griete. Er bleek brand te woeden in de machinekamer. Twee sleepboten van Multraship begeleidden het schip naar de haven van Terneuzen. 

De Veiligheidsregio Zeeland heeft haar Maritime Incident Response Group (MIRG) ter plekke gestuurd. Dit team is speciaal opgeleid om ingezet te worden bij branden en andere incidenten aan boord van schepen. De MIRG kan ook in het buitenland ingezet worden. In België, Engeland en Frankrijk zijn namelijk ook MIRG-teams die volgens exact dezelfde procedures werken.

De brandweer heeft het schip in de haven gecontroleerd en toen bleek dat de brand inmiddels uit was. Er was nog wel wat rook waar te nemen en de brandweer heeft het schip geventileerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren